Så mycket man orkar

Veckan än ännu inte slut, även om det känns som om det borde vara det.
Det känns som om jag hunnit med en hel del saker. En liten trip på standby biljett, en tillbaka. Och vad som hänt däremellan har varit mycket bra och fint. En annorlunda avslappning skulle jag vilja säga. Men nu är jag ju här igen. I stora staden. I fredagsruset på stan. Med fikapauser på fina caféer och massor av ungdomar och ännu yngre och så klart äldre som vill hinna med att njuta av de sista dagarna av deras sportlov och köpa sig nya kläder tills skolan deras börjar igen. Och allt på denna fredag. Varje gång jag kommer tillbaka hit känns det som om jag inte bor här. Det är som om man glömmer bort alla rusningstider och glömmer bort att i bästa mån undvika dessa. Men det har ändå gått relativt smärtfritt.
Jag har hunnit med så mycket att jag inte tror jag orkar att hinna med mer denna vecka! Men kanske lite till... Jag borde gå på bokrean.

Nu ska jag njuta av det sällskapet jag inte har och förmodligen somna om.
God natt.


Sol, sol och mera sol.

Det känns verkligen som vår här nere nu. Idag har solen lyst som bara den, och lyst in i vårt lilla utrymma här. Stekt mina blommor och värmt upp lägenheten. Ja, det har knappt gått att vara här inne även fast jag haft fönstren öppna och persiennerna nere.
Det är både bra och dåligt att vi har lyckats få vår lägenhet på "rätt" sida. Vi har ju lite finare utsikt än dem som bor på andra sidan, men då är det ju det där med solen... Det blir stekhett här inne.

Jag har inte lyckats ta mig ut då det var solsken, trots att jag är "ledig". Nej jag har städat, tvättat, diskat, läst och lagat mat. Och den tid då jag hade kunnat gå ut däckade jag i soffan av utmattning och förmodligen lite värmeslag. Jag lyckades ta mig ut en sväng, och hälsa på Anders i hans ateljé och se hans nyaste verk. Men då hade klockan hunnit bli över 21.00 och solen var inte längre uppe.

Någon packning har jag inte hunnit med än, men jag hade tänkt försöka göra det nu. Innan jag somnar, för jag hinner ju inte i morgon...

Packning nästa!


litteraturvecka

Så har vår litteraturvecka börjat. Skönt, nu får man äntligen sätta fullt fokus på böckerna i några dagar. Det har då jag tänkt göra i veckan och lite annat också.

I helgen har vi varit ända nere i hallunda och hälsat på släkt till Anders. Vi har även haft främmande uppifrån, som stannade över en natt. Och för att inte glömma Skärholmen. Nu har jag och vårt främmande besökt Skärholmens galleria för första gången. Det var inte allt för mycket folk, det fanns alla butiker som behövs på ett samlat ställe och så slipper man åka in till stan och trängas med sura stockholmare.

Idag ska jag fortsätta läsa på en avhandling och förhoppningsvis läsa ut den lilla bit jag har kvar, försöka få tvättid. Om jag får tvättid så passar det nog bra att packa lite då kläderna är torra och rena inför vår lilla "sportlovstrip". Fast med några böcker att dra igenom.  


tjing!

Heltid

Ja, nog är skolan allt som ett heltidsarbete. Men jag klagar inte, för nu känns det som om skolan jag nu börjat på är bland det bästa jag gjort. Tills vi ska skriva nästa examination, vill säga... Och det är snart!

Nästa vecka är det sportlov för alla skolbarn här i stora staden och då är det nästan det för oss som går på uniersitetet också. Vi har litterarurstidier hela nästa vecka. Jippi. Då ska jag verkligen ta tillfället i akt och träna. Jag ska träna synen på att läsa bokstäver i följd, och det har jag verkligen ingen lust till. Jag bore ta tillfället i akt och resa uppåt denna vecka. Men kanske hade det vart skönt att bara vara här helt ensam en vecka. Det återstår att se, det är ju inte nästa vecka än!


Massor av idéer och funderlingar. Och så klart planer. Återkommer om detta!

Tjing

ok. Det är helg nu.

Ja, då var det helg igen. Jag tror jag behöver en lugn helg nu.

Gårdagen ägnades åt en basgruppsdag och prat med de "gamla" klasskamraterna, vilket var otroligt roligt. Därefter for jag och Anders till Moderna Museet för att kika på Andy Warhols utställning och så klart resten av museet. Det var kul och om inte annat inspirerande. Vi fortsatte på en promenad i, vad jag vill kalla det, vårsolen in till stan för middag. Sen var det raka vägen till soffan. Där jag också somnade.  Men det var en fin och trevlig dag, fast det har jag ju rätt ofta.

Ja, så till några funderingar.. Jag har länge funderat på det här med studentekonomi, ja ända sedan den första dagen jag började studera här nere. Jag har kommit fram till att jag inte kan förstå hur så många studenter säger att dom hamnar på minus innan månaden ens är slut. Visst, jag har en viss förståelse för dem som inte tar studielån. Och för dem som har en hyra på lika mycket som bidrag-lån delen. Men hur är det då med dem som faktiskt har fullt studielån och "normal" kostnad i hyra? Det verkar vara dem som oftast säger att de är i penga-knipa innan månaden är över (man ska inte dra alla över en och samma kam, men det finns dem som gör så). Vad gör dem egentligen? Med tanke på att jag nu bor i en studentlägenhet i en studentkorridor, så kan jag ju garantera minst en fest i veckan (än har jag inte varit delaktig i någon av dessa). Då kan man ju undra sig hur mycket pengar som dessa sudenter lägger på alkoholen?
Så.. Det handlar väl om prioriteringar trots allt? Väljer man att köpa alkohol istället för mat så tycker jag inte att man ska klaga för att pengarna inte räcker till mer än nudlar. Sen vet jag ju att kurslitteraturen kan gå på en hel del pengar också, men även där gäller väl en viss prioritering? Eller?

Nåja. Jag orkar inte fundera mer på det just nu. Jag ser just nu att soffan är extra mjuk. Och för att inte tala om det inbjudande!

Trevlig helg- soffan nästa.

Jokkmokk

Så har jag kommit hem till storstaden igen. Jag har varit och insupit en del av Jokkmokk för några dagar. Och jag har inte stått på den sidan om bardisken som ni tror!

Även fast det varit körigt och stressigt hela marknaden, så har jag haft det otroligt bra. Men det är ju klart, det är ju alltid lite skönt att komma hem dit. Och trots allt var det skönt att komma hem hit också.

Jag var och gjorde stan med min klasskompis efter skolan idag. Jag fann två gröna fina dukar, två vita mysiga plädar till vår hemskt fula soffa, ett grönt linne till mig och tysk leverkorv. Mums! Och så klart en liten grej till Anders, som han ska få i morgon. Inte för att jag tycker att man behöver en speciell dag för att visa kärlek till någon men ändå! Han kommer att tycka om det. Och så vill jag göra honom glad.

Vädret har gjort en "turn" då jag varit på min lilla resa verkar det som. Solen gassar för fullt och det känns som om våren är på väg. Helt underbart väder! Jag tror faktiskt att jag kommer att klara även våren här nere(!), jag tror att jag kommer att sakna min vår där uppe.. Men här är det ju oslagbart vackert till våren.. Tror jag. Jag har ju aldrig varit med om en vår här nere i söder.  Men vi får väl se hur länge detta härliga väder håller i sig...

Jag tror en promenad i solen gör gott, så jag ska ut och knata en sväng!

Tjing!

mumma!

Blodpalten blev supergod, även fast jag inte lyckades få tag i recept. Men man kan ju alltid "höfta", vilket jag ju insett att jag alltid gör då det gäller matlagning. Jag har även insett att jag har otroligt svårt att följa recept... Nåja, det slutade ju på ett bra vis denna gång. Så bra att jag somnade vid matbordet!

Allt är ännu inte packat, för jag vet ju egentligen inte riktigt vad jag borde ha med mig... Sen vet jag inte hur mycket jag ska ta med för jag vet ju inte om jag kommer att behöva ta med mig ner någonting, eller om jag behöver ha plats för något som ska ner i resväska då jag ska ner hit igen.. Jaja, ni förstår.

Kameran är laddad och tömd på bilder, den lär ju behövas. Två böcker har jag laddat upp med, trots att jag förmodligen bara kommer att somna då jag försöker läsa dem. Koltarna är nedpackade och så även allt tillbehör till den. Långkallingarna är också med. Mössor och vantar för olika temperaturer. Och så klart skor i olika modeller och tjocklekar. Jag längtar! Jag kommer väl på massor av saker i morgon på morgonen, så som det brukar vara.
Hoppas att allt går planenligt och att det inte blir något problem på denna t-bane linje som jag brukar åka på!


Natti natt!
Vi ses på Jokkmokks Vintermarknad!

Mat

Jag har börjat inse hur roligt det är att laga mat. Vilket ju är bra men kanske inte alltid så roligt för min sambo... Han är inte van att äta den kost som jag brukar tillaga.. Fast nu börjar han väl andå att vänja sig, och kan äta nästan allt. Men ofta gör jag ju också det han kallar för "riktig mat" som potatispalt med fläsk eller kött i, köttsoppa, kött och potatis.. Ja, ni fattar. Det ska vara kött. Annars är det ju inte mat, "man blir inte mätt av dom där gröna grejerna" har jag fått höra flertalet gånger. Nog för att vi båda älskar kött, men jag vill nog ha lite mer grönsaker i maten än honom.
Jag hoppas att han blir glad i morgon för då har jag tänkt göra riktig blodpalt. Då blir jag glad iallafall!

Det närmar sig resan uppåt, och jag känner mig bara gladare och gladare. Jag hoppas verlkigen att jag kommer att få riktigt kul nu. Packning nästa, och så klart får jag inte glömma att ta ut blodet ur frysen.


Hejs!

Februari

Februari. En kall månad. Vi får hoppas på lite snö och kyla här. Jag börjar bli less på min regn/höstjacka nu.

Jag hade bestämt mig för att uppdatera både mitt smink och kläder. Det resulterade i att jag köpte smink för över 500 kronor i veckan. Dyrt, men jag är nöjd. Jag brukar ju annars inte bry mig allt för mycket i sådant. Jag köpte till och med ett nagellack! Lite nya kläder köpte jag mig idag också. Och så klart skor. Skorna kostade mig en 50-lapp. Ett riktigt kap, enligt mig. Det spelar inte så stor roll om jag använder dem... Men på väg upp till lägenheten kom jag på att jag ju i alla fall kan ha på dem och gå¨i korridoren med dem. Som alla andra gör. Jag hade tänkt ta på dom i morgon på morgonen och springa i otakt genom korridoren några gånger. Bara för att ge tillbaka. 
Så med andra ord, 50 spänn för att få lite kul och ge igen på en ochsamma gång är billigt. Om jag nu vågar ha så pass roligt!

Veckan har varit mysig och lugn. Det har blivit någon sen kväll på skolan, då jag stannat kvar och pysslat med skolarbeten som har avrit tillräckligt roliga för att kunna skippa middagen.
 
Annars så har jag tillagat både palt och laxfiléer i veckan. Otroligt gott, kanske inte något som man kan kalla för studentmat, men väljer man bort några fester och alkohol så fixar man istället godare och sundare mat unde veckorna!

Kommande vecka kommer däremot att erbjuda en hel del festiligeheter, det är nämligen samernas nationaldag den 7 feb, Jokkmokks marknad och massor med folk! Härligt!
Måndag till onsdag förmiddag kommer jag att tillbringa här hemma och i skolan. På onsdag anländer jag till Kallax där Ida, som jag verkligen saknat, kommer att hämta upp mig. Sen bär det av till Jokkmokk. Så skönt.

På tunnelbanan hem från stan funderade jag på om jag verkligen borde åka upp till marknaden. Det är ju så mycket folk. Det räcker väl med att jag ständigt är omringad av folk här? Man brukar ju vilja åka upp och slippa allt folk. Men så kom jag på andra tankar, alla man känner kommer ju att vara där. Det kan ju faktiskt vara rätt kul att se dem igen. Det kan väl också vara som att ladda batterierna. Och om jag ska vara ärlig längtar jag bara mer och mer till marknaden. Det ska bli så kul!

Nåja, nu ska jag laga lite mat till mig och Anders. Sen ska jag slå på SVT och kolla på Harry Potter. Det blir nog en tidig kväll ikväll.

Tjing!