utmanad av Anncha

Ta fram din mobil
gå till inkorgen
svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
så här:
fråga 1- första meningen i första sms:et..
fråga 2- första meningen i andra sms:et..
osv...

utmana minst 5 eller vad du själv vill!!

Så här blev det för mig:

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?: Fan.

2. Vad säger du alltid till din bästa vän?: Jag skulle kunna hämta dig om du vill, vikanske klarar oss utan vagnarna.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit överkörd av en buss?:
Ja, jag tänkte det.

4. Vad är det värsta du kan säga till din fiende?: Hej det är jämt så mycket att göra, jag hann inte ringa igår.

5. Vad skulle du säga om du vann en miljon?: Vi mår bra.

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? Nej:(

7. Vad vill du höra mest av allt?:
Jag har kört mc i 3 tim igår m ---- o några till det var jättekul

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?: Är den inne fastnar den i fällan i natt kram

9. Vad säger du till en vän som fått en dödlig sjukdom?:Det är bra med mig, sitter ute i solen och njuter :)


Hahaha, så kul!


Jag utmanar:
Mor
Anders
Nathalie S

utmaning utmaning

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn

1. Vad heter du? Anna
2. Ett ord på 4 bokstäver? andra
3. Flicknamn? Anita
4. Pojknamn? Axel
5. Yrke? astronaut
6. Färg? absolut röd
7. Klädesplagg? anorak
8. Mat? Anka
9. Sak i badrummet? allväderskräm?
10. Plats/stad? Aspudden
11. Orsak att vara sen? Anders?
12. Något man skriker? Allvarligt
13. Film? Aristocats
14. Något man dricker? Albarkste?
15. Band? A camp
16. Djur? Ara
17. Gatunamn? Aspgatan
18. Bil? Audi
19. Sång? Allallallallalong!
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare: Afrodans

Attans att jag skulle bli utmanad av en med samma bokstav i början...

Jag utmanar
Mamma
Anders
Nathalie S
och resten har redan blivit utmanade av Anncha

Fräknarna gör comeback

Hej igen, bloggen. Idag har jag... Nej, idag har jag ju inte gjort ett jäkla skit. Inte något av det jag skulle behöva göra i alla fall. Som att duscha, packa skötväskan som nu även är insmord med inytiolslava, som om det inte räckte med spya och bebisbajs eller? Och allt det andra. Nejnej, istället sitter jag och kollar på min banksida medan Jon-Isak tar första vilan. Eller så inte, det heter slöösurfa. Vart försvann självdiciplinen, kan man ju undra? Efter en hektisk vecka så inleds nu ännu en. Här har vi bestämt oss för att flytta tillbaka upp, no longer a secret... Det får bli Kiruna. Vi har börjat packa lite. Vi har haft en minibesök, eller ska man säga snyltare? Vi har i alla fall haft musjakt i tre dagar, utan resultat. Lovely! Jag tror vår lilla gäst valde att gå ut istället för att bli fångad i någon av våra miljoner fällor som vi hamstrade(!). Smart val, lille vän. Helgen har varit supervarm. Så varm att jag gått i linne och kunnat äta frulle ute. Och så kom fräknarna. Vi hade ju också andra gäster här - Anders bror med blivande fru var här i helgen. Och helgen avslutades med en lååång och varm resa ihoptryckt i vår bil. Vi åkte den åtta mil långa vägen till Arlanda för att lämna av våra gäster, och sedan samma väg tillbaka. 16 mil, och vår första lite längre resa som familj. Jon-Isak skötte sig utomordentligt vilket ju är himla skönt, med tanke på den långa resa vi tänkt göra då vi reser upp igen. Planen idag är att ta mig och Jon-Isak till öppna förskolan. Jag ska bara ta itu med sakerna jag ska göra innan lillen vaknar. Och jag lovar- listan kan göras låång. Dessutom har jag blivit utmanad av Anncha, får ta itu med det sen. Nuu fick jag mer energi, så nu jäklar ska jag sätta igång med allt!

främmande

Nu jäklar, verkar det som om alla människor börjar tina fram. Inte ens två månader kvar innan vi åker upp och det verkar som om alla kommer och hälsar på nu. Inte mig emot-absolut inte. Det är ju trevligt med främmande.  Det kanske bara är så att alla frusna stockholmare börjar bli varma nu mot vårkanten. Inte vet jag.

Idag ska vi in till Gustavsberg. Kanske ska man slå till och handla lite nu när det verkar vara extrapris på allt?
Jon-Isak har då i alla fall börjat visa mer och mer vilja. Jäklarns vad ilsken han kan bli då han  inte når att smälla till någon av leksakerna i babygymmet! Undra hur han blir när han blir äldre? Nu är han ju ändå lätt att handskas med då han blir förbannad...

Jaa, så i slutet av veckan ska vi tydligen ha sommar här. +17 grader, värmeslag är just vad vi kommer att få.

nå hääj.

Här ska sys. Tyger är inhandlade och beställda. Härligt! Så snart jag får hem det beställda tygen är det bara till att sy på.

Vi, hela familjen åkte tunnelbana igår. För Jon-Isak var det första gången efter att han kommit ut. Han verkade tycka det var skönt, och jag antar att han kände igen ljudet och gunget från det att han var inne i magen. Jag åkte ju faktiskt rätt mycket tunnelbana då.

Idag har vi varit på BVC för läkarbesök, mätning och vägning. Allt gick superfint och Jon-Isak är frisk som en nötkärna. Nu är det dags för en liten vila, det är nämligen en liten gosse som har hållt sin mamma vaken lite för länge och för tidigt. 
Idag har jag fått jätte hem längtan också. Jag vill bara uppåt nu! Jag hade tänkt börja packa lite saker, men Anders var inte så pigg på den idén.Så jag lämnar det till någon annan dag lite senare. Men nu- VILA.

Häjdå

påsk och hemligheter

Så var påsken över för i år. Vi har haft superfint väder, och har bara njuutit.  Renoverat lite, med väldigt gott resultat.
Vi har haft främmande, Anders har fyllt år och vi har ätit en jädra massa tårta. Med lakrits. Till slut tyckte jag till och med att Jon-Isaks bajs luktade det. Hahaaa! Påskens väldigt höga sockerhalt har fått mig att tänka om lite och påbörja, eller kanske fortsätta den socker avvänjningen som jag faktiskt började för någon vecka sedan. Att den nu gick käpprätt åt skogen kan man ju inte undgå. Nåja, ett nytt försök är inlett, och jag har fått med mig Anders också. Jag inbillar mig att det ska vara lättare att göra det när man är två. Dels för att peppa varandra men också för att jag ska slippa bli sugen på sött när han (kak-chips- och godismonstret) sitter och smaskar i sig dessa nyttigheter. Nej, men efter påsk och jul borde man ta för vana att leva sockerfritt i någon månad. Anders hade väl egentligen inte behövt, men jag tycker att han kan stötta mig och göra det ändå. Det har varit lite så att han ätit 10 stycken godsaker medans jag bara 'ter en och inte faan har det då satt sig på honom. Nej, det har satt sig på mig och min allt för vackra mage.. Härligt. Nåja, den är påbörjad, undra om den ger resultat? Anders kanske tynar bort? 

Första föräldragruppen har varit. Så himla kul att gå och träffa andra nyblivna morsor. Lite kul (eller vad man nu ska säga)  var att alla, vörutom två, hade blivit snittade av olika anledningar. Så lite skönt är det att man inte är "ensam". Det verkade då vara ett rätt okej gäng där.
 
Vad mer har hänt? En hel del, men det är än så länge en hemlighet. Det ni. Det kommer nog fram snart. Det är så något som jag tycker är roligt och väldigt bra.

Nuu ska jag fortätta att fundera på vilken färg som ska pryda gästrummet/kontorets väggar.. Tips? Och gå och lägga mig. Natti.


Tomteverkstad

Jaa, en paus i vår tomteverkstad. Äntligen. Sovrummet är upp och ned. Inte ens klart än. Inte tårtan heller. Jäkla fyllning som ska ta sån tid att göra. Men ska det vara så ska det vara. Lakrits och citron och marsipan och... naae, inte några fler smaker faktiskt. Förra året då Anders beställde tårta skulle han ha suovas, kaviar, leverpasten, lax och resten kommer jag faktiskt inte ihåg. Så lite chockad vad jag nog när han "bara" ville ha lakrits och marsipan..
Jag är då snat klar med dopinbjudningskorten, mer än hälften är klara. Härligt må jag då säga.

Vad har hänt sedan sist jag skrev? Vi har käkat rentunga, arbetat, arbetat och arbetat. Hoppas vi slipper arbeta i morgon. Lite "ledigt" måste vi väl kunna ta?Nu håller ögonlocken på att falla ner, på tok för tidigt för än så har vi saker att göra färdiga..

Så säger vi god natt och sov gott från tomteverkstan!


hejsan våren!

Här renoveras, lagas mat, bakas tårtor och så himla mycket mer!
Vårt sovrum var i behov av en renovering, så nu är det påbörjat. Äntligen. Än så länge har skåp rivits ut och en del av väggen är bredspacklad. Halva taket är målat och det är också två av väggarna. Så med andra ord är det faktiskt inte mycket kvar nu.
Sen håller jag på att koka rentunga. Det är godare än vad det låter, jag lovar. Under tiden den kokar har jag färgat marsipan och kavlat ut den, för Anders har bestället en tårta med marsipan och lakrits. Så vi får se om det blir bra. Hoppas det.

I morse när jag klev upp första gången, så hörde jag ljud som lät som vrål från något ljud. Jag säger då det att det var tur att det var lite ljust ute, annars hade jag inte alls vågat kliva upp ensam.. Nåja, ljudet försvann efter några sekuder, och jag gick och la mig för att jag inte såg vad det var. Senare, när jag klev upp igen, så berättade Anders (som klev upp tidigare än mig) att han sett en fasan på vår gård... Så det var nog den som lät. Eller? Vi bor på värsta vildmarksgården.

Vi har också sett svanar, dom har till och med slagit sig ner här i viken. Jaa- isen har ju hunnit gå också. Sen har jag sett, vad jag tror är Kanadagäss. Då måste väl ändå varen vara här?

Ojsan!

Vad har hänt sen sist?
Vi har haft värsting vårvädret här ute. Då har vi passat på att kratta gården och jag har stått med arslet i vädret. Nej, kanske inte riktigt, men jag har rensat vår rabatt. Vår gigantiska rabatt, det tog sin lilla tid. Men nu är set såå fint, jag har lust att så lite frön och kanske driva upp någon planta, men nej. Jag har inte ork för det. Dessutom betvivlar jag ju att jag får se sådant fint, attans rådjur. Nåja, det var då rätt bra ursäkt för att inte plantera något.. Eller hur?
Så har vi ju passat på att vara ute jättemycket, så mycket att jag lyckats få mig några fräknar på näsan! Sen har jag ju kört bil också. Så himla kul att köra igen! Det varju ett tag sedan.. Men jag måste då säga att vi skaffat oss en finfin bil. Jaa, den ser ju rätt bra ut på utsidan också:) "Plötsligt händer det"....
Jag har kört ända in till Telefonplan idag, så nog är jag lite stolt alltid. Från att ha kört i byn utan trafikljus till stan med miljoner sådana. Det har då gått bra, ingen bil förstörd och inte heller en enda skråma på någon av oss. Men tillbaka hem det körde jag inte. Det är ju ändå rätt läskigt med så mycket trafik som det faktiskt är...

Nåja, nu ska jag ge gossen kvällsmålet, och hoppas på att han somnar lika fint som igår. Fyra timmar i sträck sov han! Och vi också.

God Natt!

Men det gick ju bra

Eller så inte.
Anders hemkommen, bilen mår bra. Vi hade ju bestämt att vi skulle gå ut och gå. Anders skulle göra Jon-Isak klar medans jag fixade några andra grejer. När jag är klar, så går jag in i vardagsrummet. Och vad ser jag? Dom har båda två somnat! Anders sitter i någon sorts bryta-nacken-ställning med gossen i famnen. Jag hade bjudit på en bild om jag hade en. Vi som skulle ut och gå i finvädret. Typiskt. Men nog såg det roligt ut!

VÅÅR

Nu har vi varit ute på ranten ingen. En heldag igen. Lunch på Konstfack med Anders klasskamrat, och sen långpromenad. Sen svängde jag och Jon-Isak förbi förskolan en sväng. Det var så himla kul att komma tillbaka och se alla "mina" barn. Alla var väldigt intresserade av lille bebisen, och så kom dom på att som skulle sjunga några sånger till Jon-Isak medans jag satt och amma. Såå söta, och så himla duktga dom var på att sjunga! Staffan var en stalledräng, och Bamsevisan. Jag var helt varm i hjärtat.
Jag hann även med en fika med en vän som jag inte träffat på någon månad. Sen tog vi en långpromenad, efter det gick vi på vernissage på Konstfack. Eleverna som går första året på Konstfack har nämligen utställning. När kvällen närmade sig körde vi ut till Älvsjö, för att delta på Antikmässans vernissage. Klockan 22.30 var vi äntligen hemma igen. En riktig heldag med andra ord.

I morse såg jag Anders verk på tv. SVT sände från Antikmässan, och Anders väggmålningar syntes klart och tydligt där- kanske bara för att jag vet att dom finns där. Men ändå:) Lite kul är det ju!

Nu sitter jag bara och väntar på att Anders ska komma hem med vår bil, den har varit på verkstan och blivit omplåstrad. Hoppas den mår bra nu. Sen ska vi ut och vandra i vårsolen.

Har sett tre fjärilar och massor av blommor. Dessutom börjar växa upp tulpaner på vår gård. +10 C här. Jag har äntligen kastat av mig långkallingarna, och hoppas på att jag ska slippa ta på mig dem på några månader. Fast jag tvivlar på att jag ska slippa dem i sommar ändå... Dom kan ju vara bra som ett extra myggskyddslager, så får man ju också de extremt snyggt solbrända spirorna av dem också. Häärligt. Hojja, vad jag längtar hem. Med eller utan långkallingarna.