"Det som göms i snö, kommer upp i tö"

I veckan kom jag att tänka tillbaka på när jag bodde i Malmberget och att man lär sig saker när man är liten som man kan ta till vara på när man blir äldre.
När jag var liten hade jag en bästa kompis, Martina, vi bodde nästan grannar och umgicks med varandra så gott som hela tiden. Vi hade alltid någonting för oss, var det inte att leka ekorrar så var vi barnvakt åt hennes tre små bröder.

Jag minns att jag hade en liten gul handväska med ett Musse Pigg tryck på. Den hade försvunnit under någon av våra lekar en vinter. Vi sökte efter den febrilt i några veckor, sen glömde vi bort det som om den aldrig ens existerat.
Under senvåren, när snön började tina hittade vi den på hennes gård. Den hade tinat fram.
Jag kommer ihåg att Martina sa: " Det som göms i snö, kommer upp i tö".  Det var en sån där vuxenfras för oss då, och nu förstod vi ju vad dom menade med den.. Väskan hade ju kommit fram när det var tö! Mer än det behövde vi ju inte analysera den frasen. Nu har den fått en annan innebörd.. Allt kommer ju upp förr eller senare, vare sig det är en gul gammal handväska eller känslor.


Nu är det snart jul, och jag vet inte vart jag ska fira den. Helst av allt skulle jag bara vilja slippa den, ja så som det känns nu iallafall. Men jag vet att det där kommer att lösa sig snart.
Tänk alla dem som inte har några valmöjligheter. Alla dom som inte har någon att fira jul med.  Själv har jag som minst 4 olika platser att fira den på, väljer jag en så blir de resterande tre ledsna.
Det löser sig, tänker jag. Vi får se.

Nu har jag inte tid med detta, för jag ska städa, tvätta stryka, mangla, plugga, och laga mat..
Nu hade jag verkligen behövt dom där extraarmarna!!!

praktiken och lite till

Veckan i Stockholm, kan jag bara beskriva med goda ord!!
Jag var i Sthlm på fredag, och lördag åkte jag och Anders till Gävle på 30 årsfest hos kusin Danne, och det var superkul att få träffa honom i hans miljö! Söndag for vi "hem" till Anders igen, men innan det hann vi med en upptäcksfärd i Gamla Stan, det var faktiskt riktigt mysigt:)

På måndagen började min praktikvecka och slutade på torsdag, och det har varit såå kul! Jag har träffat så mycket människor och varit med om så otroligt mycket att det är i stort sett omöjligt att skriva allt! Jag får väl återkomma med det i ett senare inlägg.

Jag är superglad att jag åkte, för jag tror knappast ann någon annan fått så bra praktik och boende och hela paketet, som jag!

Julshopping och alla  skyltfönster. Ojojoj. Och shoppat har jag då gjort.
Jag måste då säga att jag aldrig trott att JAG skulle tycka det var jobbigt att lämna Stockholm. Men jag hade fel, för det var faktiskt ganska jobbigt..

Nåja, jag kom ju hem på fredagen med livet i behåll och  det var bara hoppa i arbetskläderna, och ner på byn och jobba. Heela helgen lång! Men jag har haft kul! Sen har jag ju fått jobb under vintermarknaden, så redan 2 månader innan är jag fullbokad under hela den helgen:)

Den här veckan måste jag medge fått lite sämre ord av mig, jag han som inte hunnit med någonting annat än att räkna hur många prickar det är i taken ovanför min säng. Jaa, sängliggandes i tre dagar, vet ni hur rastlös man hinner bli under den tiden? Ingen att prata med, bara tv:n i andra rummet som står på rätt hög volym så att det skulle kännas som om jag inte var ensam. Nå, jag har ju klarat mig ur det också:)
I morgon är det jobb på butiken, och jobba på en power point som vi ska ha med oss när vi åker till Kiruna och turnerar med vårt program!
På söndag drar vi uppåt, och den på tisdag högre!
See U!