Hemlängtan

Jag trodde inte att min hemlängtan skulle bli såå stor och hemsk. Men där trodde jag fel! Jag har sån hemsk hemlängtan! Fy och blä!
Jag måste nog hitta på någonting? Jag tror det är vad jag borde göra.

Nåja, helgen var bra trots allt, vi var bjudra på 25års fest en bit härifrån. Det var jättetrevligt trots att majoriteten kom från Västerås och höll på med konst(!) Men vad hade jag förväntat mig? ;P
De flesta trodde att jag var från Finland, och att jag bröt mer på finska är Anders. ? Det var en, om jag inte minns helt fel som trodde att jag var från Ö-vik. Det tyckte då jag var att ta i lite för mkt. Ö-vik är ju ganska långt ner i Sveriges geografi, med mina ögon sett!

Min lista på ska göra saker har varken krymp eller fuxit. Tyvärr. Jag hade tänkt gå på museum idag, men det är stängt. Så jag får nog stanna hemma och läsa skollitteraturen som just nu är "Den kupade handen - människan och tekniken". Den verkar vara bra, men vi får se hur länge jag tycker det jag har ju bara lyckats ta mig igenom första kapitlet..
Alla böcker som jag har beställt har kommit nu, äntligen! Men det är dyrt med kurslitteratur.


Min fd. bil har blivit såld, äntligen:) Och jag har beställt renskinn hemifrån nu, så att jag ska kunna slöjda lite! Jag längtar!

Slutligen måste jag tipsa om Jokkmokksdagarna i Huddinge i slutet av oktober där det bjuds på marknad, smått och gott från Jokkmokk, och dräktvisning.  
Välkommna!
  

..och detta ska jag göra:

Nu när jag äntligen känner mig hemma i denna lägenhet, bott in mig kallas det visst, så ska jag ut och upptäcka lite av Stockholm.
Här är listan som jag tids nog får lov att bocka av när jag vart där;P
Det tog några dagar att hitta det som tilltalade mig, men lägligt nog fick jag brev där hemifrån med en guidebok "Upptäck Stockholm på egen hand".. Nästan ironiskt!

Nåja här är den:

> Kaknästornet - Med sina 155 meter är den en av Skandinaviens högsta byggnader. Tornet är i första hand avsett som länkstation dör radio och TV kommunikation i Sverige. Men det är inte allt gott folk, för jag har nämligen tänkt besöka restaurangen som är beläget högst upp(!).

> Nordiska museet - Museets grundare hette Arthur Halzenius, grundsyftet med museet var att bevara minnena av den svenska allmogekulturen som under 1800-talet var på väg att försvinna för gott. Idag är det världens största kulturhistoriska museum. Dit ska jag banne mig!

>Tyska kyrkan - Från början var det endast en gillestuga, som under 1500-talet successivt blev större med hjälp av tyska köpmän. Idag hålls högmässor på tyska i kyrkan. Församlingens beskyddare är drottning Silvia. Okej, kanske inte det roligaste, men sevärt!

Jag börjar såhär och ser hur mycket jag hinner. Sen får jag bocka av!
EN sak är säker - jag kommer absolut inte att hinna i morgon för då väntar tvätten som har vuxit sedan vi flyttan in.. huuuj!

Jag har tagit mig tid till att börja slöjda lite innan alla julmarknader. Jag har världens inspiration, kan jag lova. Men nu är det färdigskrivet här, jag ska se "Pans labyrint" med Anders och mysa!

Trevlig helg!


Nyflyttad.

Så sant, som det är sagt. Jag är nyflyttad. Från Jokkmokk till Stockholm, och förkyld på köpet.
Nu firar vi snart en månad som "Stockholmare".
Om sanningen ska fram är det skönt att ha ett ställe som jag kan kalla för "Mitt eget hem", efter att ha bott i resväskan i några månader..

Baah, jag blev klar med inlägget, men så lyckades datateknikern Anna radera allt på en mystiskt sätt!
Bara börja om igen!

Okej, here we go..
Vi hade tur och fick en fin 1:a på 21 kvm i Hägersten, som förövrigt verkar vara ett fint område. Jag ska utforska området ytterligare, men när jag blir frisk. Två själar på 21kvm, vi får se hur det går! Toaletten är mycket fin iallafall, och stoor! Sen har vi på baksidan, ett gym! Jag har lovat mig själv att börja träna, men när jag blir frisk. Det kostar ju att träna och då kommer lilla snikna Anna fram och bara tränar för att jag betalat för det, man vill ju inte gå miste om ett öre! Nej, inte som student inte! I ärlighetens namn så VILL jag börja träna men jag har ingen motiavtion..ÄN!


Häromdagen skulle jag och Anders hitta på någonting, men vi fullständigt överöstes av aktviteter  att göra här i Stockholm - vi kanske inte är vana att ha så många valmöjligeter? Vi gick på bio, en svag start på livet i Stockholm, men vad kan man begära av två bybor? :D
Dit jag vill komma är att det verkligen är svårt att hitta på någonting för det finns ju så mycket att göra. Var ska man börja? Jag tänker idag börja botanisera bland allt man kan göra här i storstan (dock på internet för jag har inte tänkt sätta min fot utanför dörren idag, eller innan jag blivit frisk), sen ska jag lista upp vad jag/vi ska göra. Det är ju en början iallafall... har du tips får du gärna maila mig på [email protected]


Sen till min skola, Lärarhögskolan, som förövrigt ska slås ihop med Stockholms Universitet..
En mycket fin skola, med allt för mycket byggnader och väldigt mycket folk. Större och mycket mer än vad jag är van vid.
Med en karta placerad i handen över skolan gick det superbra att hitta där! (Har med mig kartan ännu, man vet ju aldrig...) Mina klasskamrater verkar vara bra människor, och jag trivs där redan nu. Veckorna har gått fort och snart har jag läst halva delen av den introkurs som jag går nu!

Jag var på en föreläsning om "hur man lär sig att läsa", och jag fattade ingenting i början av den. Det gör jag nu däremot, 2000 sidor ska plöjas igenom på 10 veckor. Det är inte som gymnasiet, säger jag bara. Föreläsningen handlade om hur man tar vara på information från seminarium, föreläsningar och självklart från litteratur.
Hade jag inte varit på den föreläsningen hade jag förmodligen inte alls varit motiverad att läsa på högskola. Inte det minsta.. För jag hade nog inte förstått ett ord vad jag läst om i alla de böckerna som jag har plöjt igenom.
En vecka efter att jag börjat skolan läste jag många artiklar i tunnelbanetidningarna om hur man lär sig att läsa rätt, och om hur folk tvingats hoppa av utbildningar för att dom inte förstod vad de läste, eller inte kunde få in det pga att de haft fel lästeknik.

Återkommer då jag har en lista på de saker/aktiviteter jag har kommit fram till att jag ska göra!
/anna