Premiär

av mycket!
Vi har hälsat på Anders mormor och morfar i Bjurholm och visat upp vårt mirakel. Sen for vi hem och sov första natten i vår nya lägenhet. I morse var jag uppe med tuppen för att för första gången tvätta i vår tvättstuga. Jag hade nog skippat tvättstugan om jag hade kunnat koppla i tvättmaskinen, men det är en packning som saknas. Dessutom är det rätt skönt att man kan använda torktumlaren och torkskåpet istället för att ha tvätt hängandes i hela lägenheten.. Som om vi inte har nog med saker som skrotar runt! I morse är nog frsta gången jag klivit upp själv på 4 månader. Det var skönt.

Nejnej, nu har jag faktiskt inte tid med det här. Jag måste ut och ta reda på vår tvätt.

På laddning

Huset ser ut som skit. Ska man gå någonstanst måste man nästan planera det. Det är en riktig hinderbana av allt som vi har packa, som vi ska packa och sånt som vi inte ska packa. Allt i olika högar: "packat", "kastas", "tvättas", "myronas", "inte vårt", "ska packas". Listan kan göras längre, jag lovar. Det jäkliga är att det oftast finns dubletter av alla högar, vilket gör att man inte vet vilken hög som är vilken. Gissa om jag är less på att packa och flytta? Än är vi inte klara med packningen. Sen är det ju så himla lätt att packa då man har en liten en. Eller så inte.
Vi fick i alla fall en finfin nyhet igår, som gör det så himla mycket lättare för oss. Vi har fått lägenhet i Vännäs, så vi behöver inte köra upp hela vägen till Kiruna med släpet och allt innehåll. Det gör allt så himla mycket lättare. Men vi ska ändå uppåt efter att vi dumpat av alla våra ägor. Jag planerar att ta mig till Gällivare och Jokkmokk så snart som möjligt, sen får vi se hur det går. Kanske måste jag köpa mig en liten bil? En extrabil, så att man kan färdas? Jag kan tänka mig att det inte är det allra lättaste med kollektivtrafik och bebis med all packning. Speciellt inte då det är såna avstånd.. Jag tror minsann att jag har blivit lite bortskämd med Stockholms kollektivtrafik, inte minst avstånden här. Nåja, vet du en bil som ska säljas och passar mig- hör av dig!

Ikväll bär det av, enligt Anders planer. Han har varit så snäll med mig och lämnat mig med det sista av packningen och städningen, matlagningen och planering medans han ska på avslutningsmiddag. Trevlig va? Jag hade behövt en vikarie, så att jag kan ladda batterierna. Jag förstår inte hur jag ska orka med allt.. Ibland önskar jag att Anders skulle vara föräldraledig med Jon-Isak nu... Men kanske snart? nå, jag trivs ju hur bra som helst med att vara ledig med Jon-Isak, det är bara det att det heter "Ledighet", vilket det ju absolut inte är. Vi som är eller har varit föräldralediga vet. Här hos oss är det nog så att Anders inte riktigtigt ännu förstått vad det innebär med att vara med Jon-Isak hela dagarna. Det är ju inte precis det ultimata, då man ska flyttpacka. Ledig är man då absolut inte.

Energi

Här packas det. Åter igen. Och åter igen svär jag fula långa ramsor om allt vi plockat på oss. (ändå tycker jag inte att vi blivit ägare till många fler saker än sist vi flyttade?) Åter igen förbannar jag flyttlådorna som jag tycker bara rymmer mindre och mindre. Sen den där jävla fliken som ska vara nedåt, som jag alltid på något galet vis lyckas missa, så jag får packa ur varenda låda för att vika ner flikjäkeln och packa ner allt på nytt igen. Inte speciellt tacksamt av Jon-Isak som blir jättesur då han inte hela tiden ser mig. Bärselar och bärsjalar är ju superbra, men kanske inte då man packarner ett helt boende, så dem har vi skippat. Ingen lek att packa allt samtidigt som man her en liten en. Inte heller att amma och försöka vara klar i skallen och komma ihåg allt.
Nej, hoj vad negativ jag känner mig. Är nog lite trött också.. Jag är trött på att släpa miljoner 30 kilos kartonger runt om i hela Sverige. Speciellt när man ska vara så jäkla rädd att lådorna går sönder underifrån (det har faktiskt hänt mig). Jag hade behövt en vikarie.

Jag får väl glädjas åt att vi har haft finväder några dagar, så att jag förhoppningsvis laddat med lite mer energi. Inte för att jag känner av den påstådda energin just nu då.. Igår när det var som varmast, och vi inte kunde packa elller någonting så for jag och klippte mig. Tänk var lite som behövs för att man ska känna sig fräschare! Nu är då i alla fall hälften av kalufsen borta, och ut tunnat och det är så himla skönt att slippa bära päls mitt i sommaren. Kanske är det lite lättare att göra frisyrer nu också...I morgon på dagen har jag tänkt ta paus i packningen för att göra ärenden och träffa vänner. Nu är det sängen. Om jag ska orka kliva upp i morgon. Natti!