Längtan?

Jag trivs bara bättre och bättre här nere, men samtidigt måste jag ju erkänna att längtan upp mänga gånger är större än trivsel-känslan. 

Nu är det inte ens en vecka kvar tills vi åker upp för sommaren, och det finns ju en del plus och minus sidor med det... Vi måste hinna gå igenom alla saker vi har här, städa och tvätta samtidigt som vi båda skriver på examinationer och ska hinna packa. Listan kan ju göras oändligt lång.. Tanken har ju faktiskt slagit mig att det nog är lättare att stanna här nere, men lätt ska det ju inte vara. Även om alla dessa tankar kommer att försvinna i ett vips när vi väl kommer upp igen. 

Idag är jag i alla fall ledig från skolan och tänkte ta itu och bocka av några av dessa saker från min lista. Och fösöka skriva klart min examination, å andra sidan har jag ju bara två sidor kvar att skriva och den ska först in på måndag. Så den är det minsta problemet just nu.

Jag saknar byns lugn, samtidigt som jag faktiskt tror att jag kommer att sakna livet här nere när jag väl är där uppe. Men då är ju frågan om jag kommer att sakna det för att det är lite mer "go", eller för den enkla anledning att jag faktiskt har skaffat mig en egen lya. Jag väljer att tro det sistnämnda.

Nå, nog med analyseringar och tillbaka till listan. Nu står städ närmast och därefter tvätt. Tänk att det kan vara så otroligt tråkigt att tvätta! Tänk om man ändå hade en egen tvättmaskin och inte behöva springa och vakta och dela med resten av alla studerande i huset!

veckan

I veckan har vi haft fin besök från Jokkmokk, vi har varit på rysk marionettdockteater som heter Brott och Straff, vi har ätit ute, vi har varit på vernissage och sist men inte minst har vi haft det riktigt roligt!

Men nu. Nu är det tomt i lägenheten, må jag säga. Det är bara jag här nu. Ida har åkt hem, hon är nog hemma nu skulle jag tro. Anders har gått till skolan. Han kanske kommer till lunch och hälsar på och äter en bit förstås.

Jag har inte tid att sitta hemma idag, inte i helgen heller. Jag har inte tid att vara sjuk. Och förresten är det första gången jag tänker så. Eller känner. I Jokkmokk fanns minsann tid till att vara sjuk, även fast man förmodligen inte ville bli sjuk. Hoj, jag tror jag blivit påverkad av storstadsstressen. För "jag har inte tid att vara sjuk".

För mycket tänkande är inte heller bra när man är sjuk. Så nu går jag och lägger mig.
 


tokvarmt

Ja i helgen har det minst sagt varit tokvarmt. Jag är ju absolut inte den som trivs i att gå lättklädd, men i helgen har jag då varit det. Det var oundvikligt. Plus att jag lyckats få en ofrivillig bränna. Men det har ändå varit en helt undebar helg. Det måste jag medge. Dagen har inte varit fullt så varm, med däremot har det blåst rätt ordentligt. Men det innebär ju att man får ta på sig lite mer kläder igen. Wohooo!

Idag gick jag åter igen ut på VFU, som ska vara i två veckor. Det var lika trevligt som vanligt att träffa alla barnen och alla lärarna, och jag har nog längtat en hel del på att få komma tillbaka dit. Nu återstår bara planeringsarbete och dokumetationsarbete som jag nu ska sätta igång med. Under tiden tänkte jag slänga in min förberedda lasagne i ugnen. MUMS.


3 veckor kvar nu...

Tjing!

Sommarlov...

Veckorna går för fort! Eller så är det bara så att jag faktiskt har sysselsättning näst intill hela tiden. Men det är härligt det med.
Nu är det bara 3-4 veckor kvar till sommarlovet.. Det känns inte som om jag bott läst ett helt läsår här, man jag tror det har att göra med att jag för det mesta haft väldigt roligt.
Men jag längtar faktiskt inte till sommarlovet.. Inte riktigt. Det känns lite jobbigt att inte ha något att göra.. inget som är riktigt planerat, förutom den veckan som husbilssemestern äger rum på.. Men det är ju bara en enda vecka.. Jobb vet jag ju inte om jag fått än, och om jag får det så har jag ju planerat ytterligare tre veckor av mitt sommarlov. Samtidigt så är det ju ett medvetet val av mig att inte planera eller jobba hela sommaren, så att jag får plats för mycket annat. Vad som nu faller mig in är ju en annan fråga, men det ska bli lite roligt att se vad som händer. Men just nu känner jag mig rätt kluven till det, för jag är ju ändå en som vill veta vad som hända skall...

Kanske finns det plats att fortsätta med mina projekt och fördjupningar som jag påbörjat, men inte kommit hela vägen?
Kanske ett marathon-slöjd-lopp?
Kanske ta igen den skönlitteratur som jag missat under läsåret?

Jag hoppas jag hinner med så mycket som möjligt- synd bara att bensinen ska bli dyrare. Jag får nog ta på mig att använda min cykel lite mer... Om det är något som kommer att kosta mig mycket i sommar så är det nog bensinen, har jag en känsla av..

Tänk om vi bodde större, då skulle jag kunna vara utvilad varje morgon. Då hade jag bara kunnat stänga dörren och gå till sängs utan en tjoande TV. Visserligen han jag ju göra det här med, men jag är väl inte allt för sugen på att sova på toaletten. Sen har det blivit nya bestämmelser om att lägenhetetshyran kommer att stiga med 70 kr. per månad. Det innebär att lägenheten kommer att bli drygt 800 kr dyrare på ett år. kul.. Nu kanske även Anders tycker att vi ska flytta.

Nu ska jag börja fundera på att ta mig till skolan. För en gångs skull utvilad. Och utan lektion.


Heja min magdansande mamma!

Min mor är med på youtube, och hon dansar magdans så kika nu! http://www.youtube.com/watch?v=Il1Rz932lnk

Jag var väl en hel del skeptiskt till det, men nu när jag såg det så tycker jag dom verkligen var bra! Jag hade i varje fall inte klarat av det med min ïnte allt för välslipade koordinationsförmåga. Så härligt att se att det faktiskt händer något i lilla byn där uppe. Tack till den eldsjäl som plockat fram denna superduktiga grupp. Helt otroligt! Jag saknar faktiskt Gällivare lite nu. Jag blir så glad av att se denna filmsnutt och alla dessa duktiga dansöser. Mer sådant borde införas i byarna där uppe, för ja- ibland blir det väl kanske lite för mycket av det goda.. Lugnet.

Till er magdansöser: Fortsätter ni såhär kommer ni i ett nafs få med största delen av Gällivares befolkning (som fortfarande kan stå på benen) och dansa! Helhärligt!

Och så måste jag ju bara säga att det nog inte är så många som har en mamma som är bättre tränad än en själv. Nöjd är jag över det, men ändå så börjar man ju att fundera över om man kanske borde gått dom där rundorna som jag istället sov på:)

Nå, så har fler dockor hunnit produceras. Dock halvfärdiga i detta nuet och ett mindre skåp påbörjats. Om jag ska vara ärlig så har jag väldigt mycket inspiration just nu, men inte till att bygga ett jäkla skåp. Annars händer det inte allt för mycket. Det känns som sommar nu, vilket jag inte tror stockholmarna skulle hålla med mig om. Jag sitter i kortärmat och känner mig som en blöt pöl medans väldigt många andra fortfarande bylsar på sig (vad jag skulle kalla) vinterkläder och fryser. I need to go home, få lite svalkande vind i nacken...
 
Go kväll på er alla! och börja träna, för om jag säger åldern på min mamma så skulle ni nog önskat att ni var elitidrottare sedan födseln! ;)