ingen 08:a

Nej, oddsen för att det ska bli en 08:a är ju ganska små- om tre timmar är det säker att det blir en 09:a.
Nyårsafton och en av de sista milstolparna under graviditeten, det känns så knasigt.. När jag "satte upp" alla milstolpar var det ju sommar och huuur länge som helst kvar till nyår!

Det har i alla fall verit en underbar dag idag, solen har lyst och det har varit riktigt skönt ute. På isen var det folk ute också, som ett riktigt autobahn av långfärdsskridskoåkare. Och två fyrhjulingar.
Efter fyrhjulingarna var ut på isen, tog vi oss också ut på isen.. En sväng. Nu känns det som vinter! Äntligen!  

Resterande del av kvällen tillbringas här, i soffan med mys och mandariner. Och vatten, i bästa fall kanske jag får en kopp thé( mindre troligt). Det är nog den lugnaste nyårsaftonen på länge. Jag känner mig som en gammal gumma, det fattas bara en stickning i handen, men det skippar vi ikväll!

En resumé av året som gått blir det inte här, och jag hoppas att ni som läser (om det nu är någon) inte hade hoppats på det. Förhoppningar och förväntningar på året som kommer borde jag väl skriva om? Jag fortsätter som jag gjort de senaste veckorna: Jag förbereder mig för omställning och "boar", förbereder mig inför mammaledighet och ska skriva min sista examination klar. Och det var då bara de två första månaderna på det kommande året. Jag hoppas och förväntar mig att allt detta ska fungera som tänkt. De resterande månaderana äv det kommande året har jag inte det blekaste om, jag lämnar det öppet för förslag:)  Jag har ju ingen aning om hur det är att vara förälder, och jag kan knappt föreställa mig det... Och så en massa blablabla!


Gott nytt år alla festprissar! Ha så kul ikväll, och festa lite för oss också. Så dricker jag vatten för er för ni vet väl "varannan vatten"?

Mobilt bredband och router

De är våra senaste inköp. Båda produkterna fungerar superfint. Var för sig. Skit säger jag då bara, jag håller på att bli knäpp på installationer som dessa. Jag ska göra ett sista försök för dagen, sen skiter jag i detta.
 
Jag kom att tänka på att jag räknat "upp" till vecka graviditetsvecka 30, sen har jag bara räknat "ner". Det var som en tröskel där:) ca. 8 veckor kvar. 59 dagar. woooh!

Nu ska jag försöka finna nummer  till olika supportrar som kanske kan hjälpa mig.

eld

Elden har brunnit hela dagen, med andra ord har vi varit inne hela dagen. Och inte fått ett skit gjort, inte då det vi tänkte oss i varje fall.. Anders bytte ut ett lås och jag ägnade mig åt en bok från Sagan om Isfolket-serien hela förmiddagen, sen städade(!) jag. Jag som trodde att man skulle slippa städa hela förb-- tiden när man flyttar till större. Jag har utsett ett ställe där skötbordet ska vara, där vi ska byta de framtida blöjorna. Jag längtar till och med till det. Ett annat projekt som jag haft för mig idag är att få iordning på vår sprillans nya (och vääädigt dyra och enligt mig onödiga) trådlösa router. Utan att få i ordning det.

Magen är full av mat nu. Sista julmaten för min del. Anders har kvar någon julvört med russin i som han själv får äta upp.. Huvvaligen, jag förstår inte hur sjutton man kan äta bröd med russin i?? Det är då i alla fall inte min grej..

Jag borde inte skriva vad jag ska göra innan jag fått sakerna gjort, för det verkar som om jag inte gör dem då.. Men i morgon ska jag försöka ta och göra i ordning bland alla verktygen. Sen ska jag sy några skynken till vårt badrum.. Det får nämligen inte plats med skåpdörrar.. Eller rättare sagt, man får inte plats där inne om det finns skåpdörrar. Sen borde jag sy ett spjällsängsskydd, fast jag tror nog att jag är slö och köper ett i stället.

Jag har förbjudit Anders att spela spel med monster i när jag är i närheten. Jag har blivit helknasig och börjat inbilla mig att alla dom där monstrena står utanför våra fönster och bara väntar på ett byte. Kanske för många skräckisar? Jag har inte kunnat se skräckisar på ett halvår, jag drömmer helgalet då. För att inte tala om allt jag inbillar mig när jag sett dem. Men allvarligt, jag undrar vad folk tänker när som spelar såna spel med äckelmonster? Eller dom som gjort spelet? Fyfy.. Inte konstigt att det händer massa konstiga saker i verkliga världen när det är så många som spelar sånt där konstigt.
Jag kan stolt säga att jag max spelat tv spel 10 gånger i mitt liv, jag förstår mig bara inte på det. Eller så är jag bara dum?
Annars börjar jag bli grymt less på att vara sjuk. Förkylningarna bara ävlöservarandra med plats för något avbrott för maginfluensor och febertoppar.. Nu får det vara nog. Friska ska vi bli och vara när bebis kommer! Det bestämmer jag!

Nu ska jag kolla på Anders spel. Inget monsterspel här inte, utan något uppdragsspel? Jag vet faktiskt inte helt ärligt, men jag ska då försöka få honom att se på tv istället.

Tjing.


julafton över.

Så var den stora aftonen över. Vi firade den här, i vår nya boning tillsammans med en vän till oss. Det var absolut tillräckligt av allt. Folk, pynt, mat och julstämning. Perfekt med andra ord:)

Jag fick en kamera av Anders, och det är jag superglad för!

Flytten är så gott som klar men själva uppackningen är ju en annan historia. Det är ju galet hur mycket man samlar på sig. Fyyy. Man "behöver" ju verkligen allt. Eller så inte.

EN låång dag vid Värmdö marknad resuterade med att vi har skaffat interner hit, wohooo! Äntligen, för min mobil pallar ju knappt att ladda upp någon sida. Inte dom jag vill besöka i varje fall... Fyra snygga stolsdynor så att jag slipper frysa rumpan av mig på morgonen innan vi gjort upp eld.. Ett nytt duschdrapreri och så klert en fin liten kameraväska till min nya kamera. Åh, jag är så nöjd. Det blir bara bättre och bätte här nu.

Jag har inte riktigt bestämt mig än, men jag tror att jag trivs här. Det är ju garanterat mycket bättre än vår tidigare lya:) Supermysigt att vara ute häromkring också!

Annars ser läget likadant ut som tidigare. inte så mycket sova på natten osv.. Sen tror jag att vi börjat märka mer personlighet på pyret i magen, h-n verkar tycka om musik väldigt mycket:) Det blir värsta livet där inne i magen så fort vi har lite halvhög musik på, sen när det är tyst är det blixtstilla i magen. Eller så är det för att h-n inte alls tycker om musik. Haha!
Nu är det inte längre sparkar som känns, utan mer ena riktiga puffar och stötar. Och det är en stark liten en där inne, vill jag lova:) Det känns att det inte är allt för länge kvar att gå med stormagen, den är faktiskt ivägen nu.. Man blir som lite handikappad, det går ju knappast att gå "normalt", utan jag ser ut som och känner mig som en vaggande valross...
Nu väntar jag på att den gravade laxen från julen ska ta slut. Jag är så j-la sugen på att trycka en laxmacka och sen ta en snus. Men jag gör det inte. Inte ens trycker en macka... Jag tror att jag varit sugen på lax i minst 7 månader nu! 

I morgon ska vi hugga ved och så ska jag städa i lillbodan och sortera alla verktyg.

Nu ska jag fortsätta kvällen med körslaget och julmust. Sen ska jag förbjuda lax i detta hushåll, fram tills bebis kommer...

tjing

Bil mobil.

Baka, baka, liten kaka... Mumma, vad gott det blev. Det blev två stycken(!) och jag skulle tro att det även är det vettigaste jag gjort idag.

Bilen är snart här, och chauffören såklart. Det blir rätt långtråkigt då Anders inte är hemma på eftermiddagarna. Speciellt nu när det inte finns mycket kvar här.. Förutom våran tv, men även den blir långtråkig efter ett tag. Nu är det Bodyguard på tv, och hur många gånger har man inte sett den?

jag har lyckats slarva bort min mobiltelefon under den senaste timman, och så klart är den på ljudlös så jag hör ju då ingenting om det skulle ringa. Så typiskt, jag som hade tänkt höra vart i Sverige Anders befinner sig nu. Senast jag hörde från han var han i närheten av Gävle... Så han borde ju vara hemma snart.

Nu ska jag ta mig en saffranskaka och sedan försöka hitta min mobil.

Läsa?

Jag borde studera idag. Studera bokstäverna som tydligen ska bilda ord mellan pärmarna, och och inte bara studera pärmarnas vackra utsidor. Och kanske börja skriva egna bokstäver som ska bilda ord. 

Jag fick då ingen längre sömn i natt heller, sparkar sammandragningar och en klocka som ringde före självaste f-n i morse. Hur ska jag orka med att skriva någonting?

Idag tog jag bussen (som jag också höll på att missa) till G-berg för att kolla att allt är som det ska i magen, och det verkar det då vara. Mitt blodtryck hade gått upp till 100/60, men det var väl för att jag var så stressad just då. Jag ligger precis i mitten av kurvan, och jag skulle nog kunna kalla mig graviditet ganska tråkig om kollar på alla provsvaren.

Nästa besök dit kommer jag förmodligen att åka i en bil. Min bil. Det ska bli så himla skönt, och jag är så himla nöjd över att jag tog körkortet innan jag flyttade ner. Härligt, no more bacillusktunnelbana med arga surtanter som glor surt och tycker att man tar för stor plats för att magen är i vägen. Fast det kanske är önsketänkande... Vi får se, men jag är ändå riktigt less på otrevliga människor. Speciellt på tåg.

Nu ska jag göra ett ryck här i vår tomma lägenhet och baka en saffranskaka. Kanske. Eller läsa. Men att läsa under tiden den gräddas är ju ännu bättre. Mums.  

bebis

Nu sparkas det och lever om! Jag funderar på om hur i helskotta jag ska kunna somna, för vår lillkrabat i magen verkar ju då inte vilja sova alls...
Magen far åt olika håll, det är nästan roligt att kolla på magen. Det känns lite galet.. Att det faktiskt är en liten person där inne som lever om..

Tidigare idag var jag och fikade med en väninna och hennes dotter på 5 år. Efter att dottern blivit mätt på sin bulle, så hörde jag hur hon viskade till sin mamma: "Mamma, jag vill ge bullen åt Annas bebis, får jag det? Tror du bebisen tycker om bulla?" 
Hur gulligt är inte det?

annars får jag bara fler och fler sammandragningar, nästan så att man börjar undra om det är någon som kanske kommer tidigare? Nåja, det är ju ett tag kvar.. Och i ärlighetens namn så tror jag faktiskt att jag behöver ännu mer tid för att ställa in mig på att bli mamma.
Jag funderar på om det är sammandragningarna eller sparkarna som håller mig vaken om natten, men jag kom fram till att det nog är en blandning av det...
Hoppas på sömn i natt!

God Natt!

Ohh, så mycket!

hopp och hej!
Här sitter jag och försöker planera en kul jul. För förskolan, vilket ju är riktigt kul bara det. Man vet ju aldrig hur det slutar.. :) Jag börjar bli mer och mer tveksam om vi får ihop någon kul jul själva... Då får vi väl slå på extra stort nästa jul istället:)

Första flyttlasset till huset gick förra veckan, så med andra ord är det väldigt tomt här i lägenheten. Så tomt att både jag och Anders försöker att undvika vårt kryp in. Men lite skönt är det ändå, för nu är det bara fyra nätter kvar här.. Om nu allt går enligt planerna.

Förra veckans slut var underbart, vill jag bara säga. Fredag tillbringade vi i Västerås, och hängde upp Anders tavlor (efter en "lång" och ganska tråkig bilfärd dit), och kvällen avslutades med en härlig laxmiddag hos kusin Bengt-Ola med familj. På lördagen var det vernissage, med en hel del trevligt folk. Och en sväng på stan med bekanta, och det blev ett inköp av en klänning(nu är jag less på skavande býxor). Sedan bar det av till Stockholm och ett knytkalas med en massa nya människor, vilket ju också var väldigt trevligt, men nog kändes det att det varit en hektisk vecka. Innan klockan var 22.00 var vi "hemma"  igen.. Igår var det ju tredje advent, så vi tog oss in till stan och gick på julmarknader tills vi fick tillräckligt med julstämning, eller ska man säga tills vi blev för trötta för att ta ett steg längre?

Bebisen lever om som aldrig förr och sparkar riktigt höga sparkar nu.. Inte är dom speciellt mysiga alltid, nej nej. Tvärtom.
Nu har jag bestämt mig för att köpa ett stödbälte- det är nog värt pengarna ändå. Det kanske blir lättare, men det återstår att se. Nu ska jag beställa det, så då får jag ju snart se. Eller känna.

Trevlig kväll!

Rutin

Rutin, vad är det?
Det är en fråga jag ställer mig idag. Flera gånger... Det känns som om mina rutiner och inte bara morgonrutinerna är helt galna. Jag har som tappat bort mina rutiner. Kan det bero på att vi flyttar? Jag har inget svar på det, men det gör mig galen.
Alla rutiner är som bortblåsta, och när jag tänker på det så tror jag att jag faktiskt hade rutiner förra veckan. Voiovi. Men det är en galen vecka, det här.

Igår var vi på 5års kalas. Mums mums säger jag bara. God mat och massa tårta, jag känner mig helt uppsvälld idag... I dag har varit ganska lugnt, förutom gubben från bussgods som började bråka med mig.. Eller var det jag som bråkade med han?`Nåja, jag tycker i alla fall att jag hade rätt. Han hade ju fått numret till Anders också, det var nämligen Anders paket som skulle köras ut, men ringde till mig. Jag berättade hur det låg till och sa att som kunde få ANders nummer, för han är ju också mycket närmare utlämningsstället än jag. Han ville absolut inte ta numret. Hur svårt skulle det vara egentligen? Nåja, efter många om och men så halvskrek gubben åt mig: "Be din sambo ringa oss när han vill ha sitt paket då." Jaha, tänkte jag, det var då en serviceminded människa. Han vill man ju då inte ta emot något paket av...
Detta hände ganska snart efter att jag satt min fot på förskolan och tänkt börja ta itu med det "sista" jag hade att göra med någon uppgift. Fram till lunch har min dag sett ut sådär. Sen vände det, som tur är.

Nu borde jag ta och packa lite till. jippi. och laga mat såklart!

Jag skrev aldrig...

Att tanken var att vi skulle hämta nyckeln, sen sticka ut för att se vad vi behöver köpa. Vilken färg och hur många gardinstänger och sånt. Jag skulle ringa när jag slutat och sen skulle vi mötas på en bestämd plats( jag och hon som överlämnade nyckeln). Jag gick till och med tidigare från praktiken för att hinna med allt. Sen skulle en väninna komma förbi för att hämta kött, och det betydde att jag skulle vara tvungen att vara "hemma" klockan 17.00 igen.

Hur tror ni det gick?
Klockan 13.40 var jag i lägenheten. Jag ringde till hon som har nyckeln, och inte ett svar. Jag kom till mobilsvaret. KUL. Efter några samtal bestämde jag mig för att ta med mig Anders och åka in till stan ändå, hon kanske svarar sen tänkte jag. Jo, tjena. När klockan var 16.00 och vi stod på Elgiganten och kollade på en tvättmaskin(!), och vi nästan var beredda på att se oss som lurade så svarade hon!! Vi fick nyckeln, men inte kunde vi ju åka ut dit för att kolla på något.
Vi gick för att klippa oss, eftersom vi ändå pratat om det. Gud så hemskt. "Hello 80-talets comeback!" säger jag bara. det roliga var att jag just innan skämtade med min pappa om att vi ska göra en "parklippning", en sån som gamla par gör. Nog fick vi vad jag skämtade om. FY in i h-vete hur vi ser ut!
Så gick det med den historien, och inte fan hinner vi då flytta i veckan. Och alla småsaker som har gått fel.

En dålig dag?

Nu ska jag på affärn och köpa mig mat till knytkalas. Och sen ska jag se på när Anders spacklar våra tomma väggar.

snart

Det känns verkligen att det börjar dra ihop sig. Just nu i alla fall.  Vissa veckor går så himla sakta, medans andra just hinner påbörjas så är dem slut. 

Jag är nu i månad sju, det vill säga att jag bara har två månader kvar till beräknad förlossning. Det kändes som nyss jag stog där med ett test i handen som visade ett stort plus. Det var verkligen ett speciellt toabesök, som jag sent kommer att glömma.

Nu när man tänker tillbaka så känns det ganska skönt att det (idag) känns som om månaderna bara stuckit iväg. En graviditet går ändå rätt fort. Det känns lite konstigt att ha ett liv i magen, men tanken på att det livet kommer att vara i famn om bara några veckor känns ännu konstigare.. Nu är det bara 80 dagar kvar tills beräknad förlossning.

Idag klippte jag mig också, det känns skönt att kunna ta hand om sig själv. Jag tror jag behövde det, ett lite avbrott från den här flytten. Och nu ska jag fortsätta med det. Att flytta.

Med magen i vädret

Ja, så kan jag då säga nu. För det har jag verkligen- den är nästan lite ivägen. Men när jag dräller så hinner det ju aldig ner på golvet, utan ner på magen. Vilket ju kan vara lite tur, för jag kan ju inte längre böja mig ner och torka upp någonting från golvet... Å andra sidan går jag oftast omkrikg med en stor fett/ grisfläck på magen, men det är väl ingenting egentligen. Inte med tanke på hur mina tröjor kommer att se ut sen när magen försvinner. Det är ingen idé att klaga, det hjälper ju mig ändå inte- det lär ju inte bli bättre på ett tag. Nu har det börja synas utifrån att det finns någon där inne som bökar, det ser faktiskt lite läskigt ut. Idag har den lill- där inne levt om hela dagen, så jag kanske får sova i natt? Jag hoppas då på det, för nu börjar jag bli lite trött under dagarna. Ändra dyngsrytm nu!! Tänk om bebisen blir en sån som vill vara vaken på nätterna? Hur ska vi klara det!? Ingen av oss är ju nattmänniskor. Vi är som ett 70+ par som blir som klubbade sälar så fort klockan är mer än 19.00... Ändå är det någon som håller oss vakna... Det löser sig sen. Sen.. Jag längtar.

Idag har jag varit hemskt trött. Riktigt riktigt hemskt. Att fokusera på någonting har varit stört omöjligt ända fram tills för någon timma sedan, men nu är jag bara övertrött och har gått tillbaka till det stadie som jag var i under förmiddagen.. Om inte ett värre stadie.

Positivt idag är att det bara är en vecka kvar tills vi får tillgång till boendet, eller rättare sagt nyckeln. Jag hade hoppats på att hämta den i veckan... Ändå stiger spänningen för varje dag som går, och jag vill bara komma bort härifrån nu. Kasta ner alla saker i flyttlådor ock sticka. Det hade nog inte funkat med tanke på mitt för---de kontrollbehov. Jag måste veta precis var allt är nerpackat och skriva en lista på var som finns däri. Förhoppningsvis underlättar det för någon någongång, någonstans.

Måste julpyssla. Jag vill och vill inte alls. Fyfy. Jag har ändå lite ångest för att vi inte har in enda julsak framme... Inte ens en adventsljusstake, men jag vill verkligen ha någonting, men nästa vecka... Då ska jag minsann piska på Anders att måla och sen hänga upp nya gardiner. Sen är det fritt fram för julen att breda sig ut! Så skönt!

Nu ska jag banne mig vila, för mina ögon håller på att slå igen. Det är lugnt i magen- måste passa på.