tisdag för f...

På tisdag kommer boken som jag väntat på. Det gör förhoppningsvis att jag blir mer peppad att skriva sista examinationen på kursen snabbt som tusan.

Vad mer kan jag berätta? Ja, mina nya fina älskade skor gick sönder. En hake sprättade bort igår när vi skulle iväg till Bjurholm. Kul. I morgon när jag kommer tillbaka från universitetet ska jag gå tillbaka med skorna, sen får dom fixa resten. Ett par skor ska väl ändå hålla längre än två användningar tycker jag.

Jag har lust att flytta. Fast jag egentligen inte har ork, men jag är så less på vår granne som bor ovanför oss. Trots att jag pratat med grannen TVÅ gånger så verkar grannen inte förstå att efter kl. 22.00 måste han vara lugnare. Jag kan ju också tillägga att grannen ända sedan dagen vi flyttat in levt om ordentligt minst 4 nätter i veckan, på vardagar. Att det lever om från grannarna ibland, kanske någon helg gör mig absolut inget. Jag kan ju också berätta att då vi sökte lägenhet sökte vi efter ett lugnt område, och hyresvärden meddelade att i detta område finns ingen som spelar musik eller lever om efter 22.00. Tacka vet jag hus.

Jon-Isak växer så att det knakar, har har nu börjat dra sig upp efter möbler och han är riktigt stadig. För två veckor sedan kunde han knappt krypa.

Umeå

Åh, så tog jag mig in till Universitetet för en lektion igen. Tänk bara om lektionerna skulle användas till lärande och inte klagande? Jag tror minsann att jag hamnat i en hönsgård. Tur är i alla fall att jag inte är helt ensammen om att tycka det, och då kan man ju få sig ett gott skratt:D Så med andra ord har jag slösat bort 3 timmar på att lyssna på ren skit, då jag istället hade kunnat ägna dessa timmar åt att färdigställa de sista uppgifterna i den här kursen.

Efter denna lyckligtvis inte dödande lektion tog jag mig en väldigt oplanerad promenad till stan. Med mina nya skor, vilket gav mig superblåsor. Hade jag vetat om promenaden hade jag absolut inte dragit på mig mina nyskor inte. Nejnej, då hade det blivit mina gamla goda joggingskor:) Nåja, det funkade i allafall men det var svårt att få av de där jäklarna när jag kom hem. Huuuvva! Dessutom har jag kommit underfund med att jag nog inte är en såndär citypingla, nejnej. Jag får ju rena svettattacker så fort jag ser en galleria, och det är inte bränna-pengar-på-allt-möjligt-svett utan det är mer hur-i-helvete-ska-jag-orka-med-hålla-reda-på-mig-själv-brottas-prova-köa-betala-ångest-svett. Sen behöver vi ju inte gå in på hur jag känner mig och hur jag ser ut efter att faktiskt varit med om detta. BLÄ. Tacka vet jag kaffe bakom ett fönster och kolla på folk som faktiskt orkar med allt detta. Fast jag måste nog erkänna att det ibland är riktigt roligt att dra en stadsrunda.

Nej, nu har klockan tickat allt för långt igen. God natt mina vänner.


kysst

Jaa, nu börjar jag äntligen få lite tid igen. Om än bara för en ruggigt kall söndag, så är det ju trots allt lite tid.
Skolarbeten upp över öronen, en Jon-Isak som inte bara fått en tand också har börjat krypa i väldigt höga hastigheter och en granne som inte förstår vad natten är till för har gjort att det inte funnits tid att ta det lugnt på flera veckor.

Så nu är skolarbeten avklarade, tills det kommer nya igen, grannen har jag motvilligt varit tvungen att prata med och Jon-Isak.. Ja, det kan ni ju räkna ut själv. Men tänk vad fort det går med småttingar.

Mitt i allt detta har jag varit på en Mari Boine konsert, kysst av concealer- i hopp om att jag inte skulle se lika trött ut som jag egentligen kände mig. Jag räknade med att konserten skulle innehålla mycket drag, så problemet  trötthet skulle nog gå över så fort jag bara lyckades ryckas med i rytmen. Men så fel jag hade, Boines nya sound innebär en lugn och mycket mer stillsam musik än hennes tidigare sound. Jag säger absolut inte att det var dåligt, tvärtom. Problemet var bara att jag inte blev piggare, nejnej. Min kära konsertkamrat fick sitta och armbåga mig under de ca 80 minutrarna vi var där. Sen kan man ju också diskutera publiken, men det lämnar jag nog... Efter de väldigt bra men tröttsama 80 minutrarna gick vi ut för att umgås och dricka drinkar. Jag kunde sträcka mig till en drink och en öl sen tog min kväll slut, jag var för trött.. Jag hoppas på en mer piggare kväll snart igen, för det var ju faktiskt riktigt trevligt att bryta mitt vardagsmönster.

Min verksamhetsförlagada utblidning som jag haft de senaste fyra veckorna är i fredags avslutad, jag hamnade som tur var i en väldigt väldigt fin klass två där jag även vikarierat. Så trots att den kurs jag går nu ger mig kalla kårar inför mitt förmodligen framtida yrke som lärare har jag efter VFU:n fått tillbaka viljat att plugga till lärare.

Jag är så himla nöjd att jag äntligen lyckas dra fingrarna ur .. ja ni vet och posta brev och annat som legat på hög som att skriva klart examinationer, att jag nu tänker unna mig en godbit. Eller att inte göra ett skit? En god middag som jag har lagt ner lite själ i? Kanske något i lergrytan som jag fått?

Jag måste ju berätta om att jag har åkt dit. Ni som läst Stephanie Meyers böcker vet vad jag pratar om, så jag tror jag har löst frågan om vad jag ska göra ikväll:)

Nu ska jag fortsätta kolla på min älskade lille sons försök att krypa och öppna allt som går att öppna, sedan tänkte jag mig en promenad i kalla och gråa Vännäs. Kanske en sväng till ateljén nu när tid finns?