Telefonköer och förverkar

Sen i måndags har jag suttit i minst 10 låånga telefonköer. Jag tackar, så som många andra redan gjort, högtalartelefonen så att man slipper få en mobiltelefon fastvuxen i huvudet!  Nu är äntligen alla samtalen avbockade och min lista på att som ska göras blir allt kortare.

Sammandragningarna/förverkarna börjar bli en del av vardagen, och jag måste säga att det är skönt att vara hemma nu då jag bara kan lägga mig ner och vila när dom kommer.  Men det har faktiskt varit extremt mycket nu på senaste och jag har faktiskt varit orolig, det kan man ju inte förneka. Ändå så tror jag ( om en inte annat hoppas jag) att allt är bra.
Jag får bara avstå från tunga lyft nu och ett bra tag framöver.

Annars så längtar jag bara tills vi får flytta, för nu är jag grymt less på alla oljud som kommer från tunnelbanan och vägarbetet som för övrigt nu hållt på i minst två månader utanför vår lägenhet med att skära upp asfalt och jag vet ínte vad.. Varje dag. Vissa dagar har det varit så högt att man knappt kan tänka och varit tvungen att "fly" oljudet. Det ska bli så skönt att slippa allt! Idag blir ialla fall allt klart med den administrativa kring flytten, det ska bli så himla skönt! Värmdö- here I come! Fast.. kanske det blir för tyst där ute? Men det borde ju inte vara någon risk att vi tycker det, med tanke på de ingrodda byborna vi är som vaknar när det kör en bil utanför huset. Å andra sidan, om man verkligen tänker efter kan ju just det bero på ren nyfikenhet..

På måndag börjar min verksamhetsförlagda utbildning igen, och jag måste erkänna att det faktiskt ska bli rätt skönt att börja där igen. Jag längtar.


framåt

Nu ser det ut att gå framåt igen. I december börjar vi att flytta, äntligen!


åhh

Hojj, vad dagen har varit lång, och än är den då inte slut. Jag har försökt fördriva dagen med böcker. Som jag visserligen somnade ifrån efter ett tag. Hur får man en dag att gå fortare egentligen? Något som är lite roligare är att pyret i magen blir allt mer livligt. H-n vet vad h-n vill, och inte är det att jag ska ligga på rygg. Haha.

Idag får vi i alla fall storbesök som stannar några dagar, det ska bli roligt. Nu ska jag börja laga mat till vårt långväga besök. Något annat att göra, jippi!


Tjing.

Förslag på namn

Hjälp! Jag som har nästan allt ordnat, förutom namnet till pyret. Nog för att vi inte vet vad det blir för en ännu. Men vi har inte ens så jättebra förslag.. Inget som vi båda tycker att "det ska vi ha!". Samtidigt är det nog en av de minsta detaljerna att fundera över nu, jag tror ändp vi ser vad pyret ska heta när h-n kommit ut.

Har ni förslag, skriv ner och berätta åt oss. Vi skulle bli väldigt glada!

Ute i god tid?

Jag börjar inse att vi har klart väldigt mycket inför födseln. Väldigt tidigt. Jag kikade runt på olika gravidsidor på nätet och det verkar som om de flesta inte ens tvättat kläderna till den kommande förräns två veckor innan födseln. Det har jag redan gjort. Barnvagnen ska vi hämta snart, spjällsäng är införskaffad, massor av salvor, filtar, bärsele. Ja, en hel del med andra ord. Kanske är det för tidigt? Å andra sidan är det väl bra att vara ute i god tid.

jobb

Nu har jag inte mycket kvar på skolan, för vi har i stort sett avslutat det praktiska arbetet. Trots att den största eller kanske otympligaste saken är kvar på skolan har var jag tvungen att både ta med mig hjälp för att få med mig saker och ta en taxi hem igen. Men allt har gått bra, och det är ju skönt.

När jag kom hem hade jag mer energi än jag trodde och började städa, så nu är lägenheten tiptop, så ska du hälsa på - gör det nu! Haha.
Inte ska ni tro att  jag fick nog av det! Nej, jag bokade tvättid och tvättade på köpet. Nu är alla babykläder tvättade, sorterade i både storleksordning och andra ordningar nedpackade och väntar på bebis och nytt hem. Utöver det har jag packat ner grejer som är lite onödiga.. Och jag HAR fått hjälp av Anders. Dock inte med packning.
Jag har en teori angående mitt energiöverskott, om jag får kalla det så. Jag tror att inom endast några veckor kommer jag inte att orka allt för mycket, eller ingenting kanske och för att kompensera detta så spenderar jag min stora energi på att göra sådant som jag sen inte kommer att orka. Fast det är väl bara vänta och se. Å andra sidan så är det skönt att få saker gjort, och det trivs jag ju med.

nåja, slit på mitt teorisnack. Nu ska jag läsa klart bok så jag får börja på nästa.


Mammaträff och shoppningrunda

Dagen började med min första mammagruppen, vilket var... Givande? Mja. Men att höra en stor suck när alla andra blivande mammor fick höra mitt personnummer, eftersom jag nu inte var inskriven (som alla utom jag var) på att vara med på denna grupp, var inte allt för spännande. Det kändes som om jag är allt för ung för att bli mamma, nog för att en del av mig fullständigt skuter i vad andra tycker så blev jag nog lite förnärmad av.. Ja, av vad? Omvärldens norm? Stockholmsnorm? Mammagruppen var en flopp enligt mig, jag blev inte tagen på allvar. Om det nu har med min ålder att göra vet jag ju faktiskt inte, men det kändes som om vissa saker inte hade sagts till mig om inte nu alla fick höra mitt personnummer. Trots allt så hade jag sett fram emot att gå på denna mammagrupp.  

Jaja, detta har jag varken lust eller ork att hänga upp mig på eftersom jag inte orkar argumentera varför just jag ska bli en ung bra mamma. För själv så vet jag ju. 

Sen fortsatte det med fika och julklappsfunderingar. Vad tusan ska man ge alla? Under shoppingrundan komjag underfund med att jag kanske måste köpa den där tröjan nu, så att jag inte behöver käna mig instoppad i en nylonstrumpa. Så det blev några inköp, även fast jag inte tänkte mig det. En skiva med avslappningsprogram/musik införskaffade jag mig också, det kan ju behövas så horomonmonstret kikar fram då och då. Haha. Om inte annat behövs den för att vi bor i just Stockholm. Kanske något jag ska lyssna på i rusningstrafiken i framtiden? Eller kanske någonting alla borde för det mesta?

Nu återgår jag till tvn.

God natt!

Krafterna har återanlänt.

Äntligen känner jag att man börjar bli människa igen. Eller så är det en del av graviditeten att vara lite överenergisk ibland. Idag har jag väntat på ett paket som jag vunnit på tradera. Det är lite som att gå och vänta på julafton även fast man vet vad det är man väntar på. Paketet skulle i alla fall komma mellan 09.00-15.00 och så klart kommer det kl. 15.00. Det är lite typiskt, och lite jobbigt att vänta. Men ändå lite roligt.
Under tiden jag väntat har jag varit och hälsat på Konstfack, fikat och träffat lite folk. Sen kom jag på att jag skulle börja städa. Så vår toalett är kliniskt ren just nu. Sen tänkte jag ta itu med resten av lägenheten och kanske packa ner lite av innehållet i vår lägenhet som vi inte behöver just nu. Fast vi får se hur långt jag hinner idag. Jag hade tänkt hinna en sväng till skolan idag också. Kanske man i alla fall kan packa ner lite av våra böcker som har hunnit bli ett antal? 

Jag upptäckte idag att det är länge sedan jag lyssnat på musik för mig själv, och då har volymen en tendens att stiga lite. Så idag under mitt städ så hade jag lite högre musik och pyret inne magen blev nog lite chockad. Först kände jag riktigt hårda sparkar och sedan blev dom nästan i takt med musiken. Nu verkar det som den sover, gungar med till musiken kanske. Så nu har jag fått bevis på att pyret numera faktiskt kan höra oss här på "utsidan". 

Jag längtar hem, och till en större lägenhet. 

Åter till städandet innan jag förlorar städglöden! 

Nya skor och kakbak

Det gör en ju så glad. Nya skor och kakbak.

Så äntligen köpte jag nya skor, jag har på senaste tiden börjat vicka vristerna när jag går, så jag tyckte det var dags att införskaffa ett par nya skor. Stabila. Jag hittade en par som jag tyckte både var bekväma och snygga, så det var en lyckad skodag idag. Anders hittade sig en ny Helly Hansen jacka som han förmodligen inte kommer att ta av sig på ett bra tag.  Jag har även fått förklarat att detta med att vicka vristerna är en vanlig åkomma vid graviditeter, och har inget att göra med otränad kropp. PUH! Eller så inte. Tränad eller otränad, det skiter jag i, men att detta ska pågå i minst tre månader till är jag inte allt för glad över. Hoppas mina nya skor löser problemet.

Sen när vi kom hem lyckades jag bli övertalad av mitt sug efter kakor att baka, och det är nog ett bra tag sedan jag bakade. Bullar i ugnen, på fler sätt än ett! Kolakakor och en apelsinsockerkaka ska snart huggas in i.

Tjing!


Morgonmötet

Haha!
Jag kom att tänka på en lite rolig grej som hände mig för några veckor sedan.

Jag hade efter många om och men skaffat mig ett intyg om att jag väntar barn, som både ska till försäkningskassan och till gymmet där jag tränat för att frysa kortet under graviditeten.

Gymmet ligger inte ens en minut hemifrån men jag hade ingen ork att gå den korta men tråkiga omvägen dit och höra om det verkligen funkade med detta intyg, så jag ringde och berättade att jag är gravid och frågade om det var rätt intyg. Det var en trevlig man (alla som jobbar där är nästan övertrevliga, om man ska jämför med resterande del av befolkningen i Stockholm) som svarade på mina frågor och sa att jag var varmt välkommen in med intyget och att vi skulle ses lite senare.

Drygt en timma senare var jag på plats på gymmet, men ingen i reception. Jag satte mig ner och väntade utan att orka ta av mig ytterkläderna. Efter bara en minut kommer mannen som jag förmodligen pratat med med ett strålande leende till mig och frågar glatt " Ahh, det var dig jag pratade med i morse?" "Joo.. Du känner igen mig på rösten eller?" svarade jag och tänkte att min ännu rätt breda norrländska måste ha hörts igenom. Han svarar lite fundersam "Mjaa, jo det var väl det." Så löste sig det hela med det där förb--- pappret och jag gick glatt därifrån. Tio meter utanför kom jag att tänka på att det ju börjar synas på min mage att jag väntar barn och att det förnmodligen var det denna snälla man kände igen mig på och inte min dialekt.

Självklart var ju det hela mer komiskt i verkligheten, men jag undrar vad han tänkte om mig.. Lite måste man ju bjuda på sig själv:D Haha

Förresten minns jag att jag i ett tidigare inlägg skrev att jag inte kommer att skriva om min graviditet här, men jag tror jag måste spränga den idén. Graviditeten är ju trots allt det som utgör både min sinnesstämning och allt runt ikring mitt liv. Det är bara erkänna att det var en riktigt dum idé.

klart!

Så var projektet i skolan klart! Så skönt det känns att kunna känna sig nöjd och lämna saker bakom sig.  Allt har gått superfint och det blev nog bättre än jag trodde. Och sedan ryggläge i två dagar. MIn kropp skrek efter det, vill jag lova.

Annars är det vår största hobby som upptar hela vår fritid, och icke fritid också- söka lägenhet. Jag känner att jag börjar tappa stinget på det där med lägenhetssök, jag tror jag börjar bli lite less på det helt enkelt. Jag bör nog ta och rycka upp mig kanske.. Sen ska vi ju inte tala om men omkrets. jag skyller på vattensamlingar. Speciellt i benen, från lunchtid och ända till sängdags känns det inte längre som ben, utan som två trästockar. Jag skojar inte. Jag fick däremot tips om att man kan prova äta ananas som är vattendrivande för att få lite lättare ben. Tyvärr har jag inte orkat mig förbi affären och köpa det, men å andra sidan har jag ju nästan helt slutat med kaffe och sådant. Nåja. Allt flyter väl på ganska bra hittills, jag tror jag måste börja ta vara på dom här veckorna som jag tror är bland de lättaste under hela graviditeten.

Flygbiljetterna är betalda och daterade 14/11 till Kiruna. Sen hoppas jag att inget kommer ivägen. Jag har lite hemlängtan, om jag ska vara ärlig.. Och det verkar smitta av sig, så i morse har två halvt "bortkomna" norlänningar klagat över Stockholmslivet och berättat hur mycket vi vill hem. Tur att vi har varandra? Nå, det är väl på gott och ont, skulle jag tro.

Hejs!

Skolan och allt annat

Skolan, runt det kretsar allt just nu. Och så klart en expanderande exploderande mage. Och så klart detta boendeproblem... Jo, det har blivit ett problem nu, det är ju så himla svårt att få sig en lägenhet här.. Både jag och Anders är ju aktivt sökande. Vår enda stora och sanna hobby är att sitta på blocket.se och alla andra hyrautlägenhet-sidor man bara kan tänka sig.
Jag kanske ljög lite.. Det är min hobby då jag är hemma, inte annars..

I några veckor har vi byggt i skolan. Byggt byggt och byggt. LIte kul är det faktiskt, men jag har tappat så gott som all koll på omvärlden.. Tidningen ids jag inte ens ta innan jag slänger mig på t-banan längre, det är ju så himla mycket roligare att läsa en bok då. Dessutom är det lättare, tidningen är ju så himla stor. Nå, jag borde kanske kolla på nyheterna då... Men tv berör mig inte riktigt längre. Jag tar inte in det som är på tv, jag har så himla mycket annat att tänka på. Som skolan. Hah!
Nästa vekca ska vi vara klara med våra skolprojekt, och jag var ikväll då jag lämnade verkstaden inte så långt ifrån klar. Det ser ljust ut! Det enda som är synd när jag är där i verkstaden är att det känns som om jag bär på två enorma ryggsäckar- en på magen och en på ryggen.. Tur man har så himla bra arbetsställning?

Nej, nu ska jag krypa till kojs. I morgon ska jag ha sovmorgon.. Punkt slut, och god natt!