fladder

...jag glömde berätta om fladdermusfamiljen som är här och svänger om kvällarna.. Så nu vet ni det också. Lite läskigt är det ju med dem, jag är ju inte precis van vid fladdermöss. Sen kanske jag sett lite för många skräckisar också.

Packning pågår

Veckorna bara flyger fram (ovanligt?), och det är snart tre veckor sedan jag skrev någonting här fast det känns som om jag skrev här igår. Det är väl tur det, för tiden går ju fort då man har kul (eller bara har överjävligt mycket att göra). Här hos oss så har vi både kul och förbeenat mycket att göra. Och inget blir gjort...

Nu börjar det kännas som om vi ska flytta, vi bor återigen i en stor kartong med ytterligare femhundra kartonger inuti. På ett sätt är det ju bra att flytta ofta, man hinner som inte samla på sig massa onödigt. Jag har änligen lärt mig att rensa ut en heldel av det jag inte längre använder. Ändå så känns det som om vi båda är pryl och skrot samlare, och det ser faktiskt ut som om vi blir tvugna att leva med det... Ett stort hus behöver vi, eller så är det tvärtom, en liten lägenhet för då är utrymmet lite mer begränsat.. Då borde väl också vår mani på att samla också bli det?

Här är det då sommar nu, det märks inte minst på vår tomt. Det är ju som en riktig skogstomt, här har vi snokar, superstora spindlar och värstingsniglar. Bland annat. Vid våran lilla strandplätt har en vattensnok sitt bo, den brukar ligga på stenarna och sola. Jag kan ju lova att jag inte går barfota här, och det skulle inte falla mig in att ta ett dopp i havet. Nejnej, jag kanske är fjantig, men jag trivs bäst på ett enormt avstånd från ormar och annat liknande obehag. Urk.

Jon-Isak växer, och växer. Jag tror att det är en liten tand på väg upp nu också. Inte alls trevligt och det finns då väldigt få fördelar med det. Inte för honom eller mig. Jag tycker nog att det är en aning tidigt. Stackaren, han måste ha jätteont.. Men vi får se om några, han kanske bara är extremt gnällig?

Ännu en vernissage har vi varit på, och denna gången var det Konstfacks vårutställning där Anders hade en av sina installationer (ellar vad man nu ska kalla det).. Det var enormt mycket folk där. Till och med Jon-Isaks farmor och farfar kom ner. Inte bara för utställningen, dom kom ju för att träffa lillen också:)

Nu började den där kursivstilen att jävlas med mig, det går inte att ändra till vanlig, så det är lika att jag tackar för ikväll, så inte allt annat börjar jävlas med mig.. Jag hade ju lite mer att berätta, men jag får väl ta det en annan gång. Tack och hej!

Paus

Det blev ingen majbrasa, den blev inställd på grund av eldningsförbudet. Tråkigt, men vi tog ju oss i alla fall i väg till Idas moster och hennes familj för en liten mysig brasa, såkolart var Ida också där. Det var riktigt trevligt!
Helgen blev minst sagt livfull, vi hade främmande i söndags. Anders kusin med hennes man och deras barn. Med sig hade hon även sin mor och hennes man. Vi hade vanska varmt, men ingen sol och ändå satt vi ute och grillade. Mumsmums!
Det ovannämnda barnet som var här, han heter Kevin och är 17 månader. Jon-Isak och Kevin är så himla lika, så kul!
Och så igår då, jag var på skolan och skulle träffa några från min gamla klass. Kanske två- tre från gamla klassen. När jag kom dit så var nästan hela klassen där! O så kul! Jag blev så rörd att jag faktiskt blev blöt på kinderna. Men så himla kul att se alla igen!

Igår fick Isabel och Nicklas en flicka! Grattis, grattis till sötan!

Idag så har jag så mycket att göra! Som alltid. Jag har hunnit lägga ut mönstret klart för några dagar sedan, det tog bara en vecka innan jag fick tid att föra det. Undra hur länge det nu ska ta att SY då? Det är väl bara inse att det är ett nattjobb. Den 12 maj klockan 05.30 ska allt vara klart, hoppas jag hinner. Tur det är ett lätt tyg att sy i.  
Just nu var jag bara tvungen att ta en paus. Sätta mig ner och ta en kopp kaffe medan lillen sover. Sen är det fullt ös igen. Då ska jag försöka sy lite till. Måste få lite gjort innan Anders kommer hem. Mellan amningsstunderna förstås. Nej, nu ska jag ägna min tid åt att njuta av kaffet som snart blir för kallt för att dricka.

vi hörs. bye