Ojojoj

Schlager? Har ni hört Ryssland låt? Jag förstår om man inte gör det, man vill ju bara gå och stänga in sig någonstans när man hör den! Nåja, schlager hit och schlager dit, det sysselsätter ju folk iallafall och det är ju bra.

Nu börjar detta skolår närma sig sitt slut, och skönt ska det bli. Jag ska skriva en examination klart och jag ska bli klar med den på tisdagkväll. Sen ska jag skriva en till examination som hör till en annan kurs, och det ska jag skriva klart innan midsommar. Det är min plan. Jag kom in på en sen anmälan till en sommarkurs, men jag tackar nog nej till den. Jag vill vara ledig och kunna ägna all min tid åt att ta hand om min lilla familj.

Och så har vi går lille gosse. Han har blivit så stor! Jag tror det hände någonting med honom då han var och hälsade påsin farmor och farfar.. Har bara blev så tokstor! Han kör bobbycar som om han inte gjort annat, går på maskjakt, och plaskar i alla vattenpölar han ser.

Förra veckan träffade han kossor för första gången, och då han såg dem gick han igenom alla läten på djur han kunde: Bää-ää, ov-vovv och några fler och såg frågande ut på oss. Jaa - vad var detta stora råmande djur för något? 

I morgon är det mors dag, och så tycker jag att alla mammor ska ha en stor kram (egentligen varje dag, men eftersom det finns en hel dag enbart tillägnad mammorna), så jag skickar en stor kram till alla mammor i förskott:) KRAM


tomt

Här är det tomt, och jag har bara läst, läst och läst. Och haft lite besök förstås. Det är ju riktigt trevligt, det där med besök ju. Dessutom har jag ju också lyckats ta mig in till några vänner för att umgås.

Utöver tomheten här hemma har jag lyckats storstäda två gånger på en vecka, och när det var klart började jag att tvätta igenom linneskåpet. Alltid finns det att göra, men jag undrar just om jag kanske gjorde mig mer arbete än vad som behövdes? Nåja, strålande väder har det varit och jag har givetvis suttit på bästa platsen ( balkongen) och läst. Jag har till och med lyckats få en mindre bränna!

I morgon är det åter till skolan, och det står dans på schemat och jag får väl återkomma om det. Om jag vågar.

Jag fick en rapport från byn i norr och det meddelades att Jon-Isak bara ska "köra" traktor och äta hårdbröd. Undra vad som hänt?!
Han var väldigt ointresserad av att vinka till alla som kollade på när han (hans farfar) körde traktor, han skulle styra. Och sen ville han inte gå in i huset igen, han skulle bara till traktorn.
Angående hårdbrödet växer han några tänder igen, stackars gosse.

Sist måste jag ju bara klaga på våra schemaläggare... Varför kan man inte bara lägga in självstudier eller något annat än en 6 timmar lång lektion på fredagen efter Kristi himmelsfärds dagen?!

Nu ska jag sy lite grejs.


Vidgat språkbegrepp

Så heter den nya kursen som jag går. Idag hade vi Musik Lab, som det så fint kallas, fast jag skulle nog kalla det för en musiklektion. Lektionen innehöll dans, som jag hade befarat. Jag har lite svårt för det där med dans, eller något åt det hållet, det tar då i alla fall lite emot när någon tycker att jag ska dansa. Såklart fick vi ju ha musik också. Vi sjöng, sjöng sjöng och rappade. Vi blev indelade i mindre grupper och fick en timma på oss att komma på egna texter som vi sedan skulle ha uppvisning på. Det ni! En hel klass PÅ UNIVERISTET som rappade. Inte illa.  Jädras, så roligt det var! Dessutom spelades alla in.




sol - igen

Efter två extremt tunga veckor med betong på ögonlocken, är jag enormt glad att dessa är över. Jag är så van att det händer miljontals saker i mitt liv, att jag nästan varit hög på alla dessa händelser. Om det nu går att vara det? Det har inte funnits tid att ta det lungt och reflektera över saker, eller så blev jag bara enormt trött! Men nu ska vi framåt, ingenannanstans!

Jag och min mor har börjat tävla, i stegräkning. Jaa, jag vet att det låter sjukt, men så är det. Jag leder och har nu ungeför 20  mil kvar till Stockholm, viket är vårt mål. 

En examination på 14 sidor är inskickad och jag kände faktiskt en hel del skrivglädje, och det är ett gott tecken! Trots att skriva akademiska texter kanske inte är min starkaste sida, så brukar jag absolut inte tycka att det är tråkigt.
I morgon blir det tomt i lägenheten, tänk så kasigt det ska kännas att det ser likadant ut här hemma när jag kommer hem som då jag åker iväg på morgonen. Hur ska man vänja sig vid det? Kanske låter jag det vara lite stökigt och bökigt, så att det i alla fall ser ut som om det är lite liv och rörelse här? Tur att det inte är så allt för länge.

Jag chockar mig själv med ett djupare inlägg än jag tänkt. Men solen är framme, och jag är nöjd.