Julkul

Vi har minst sagt haft kul! Så mycket saker vi fått! Vi hade ju inte förväntat oss att få så mycket. Julklappar är nog lite överskattat, fast det är ju faktiskt roligt att få dem ändå. Frågan är bara om vi nu ska lyckas få ner allt. Eller kanske hur vi ska få ner allt? Och hur lyckades alla komma på att köpa så bra saker som vi fått? Sådant som vi faktiskt kommer att få användning av?

Tack, tack för allt!

Julafton firade vi i Jokkmokk med min pappa och hans sambo. Vi har hunnit springa i kyrkan två gånger(!). Men det var faktiskt helt klart värt det. Det är ju faktiskt så att julottan har som ett mysigt skimmer över sig. Alla träffas och de flesta är lyckliga, lite småtrötta och snälla. Nu får vi vänta till nästa år får ottan! Det har faktiskt blivit lite tradition att gå på den (förutom då man firar jul i Kieksiäisvaara, det är lite jobbigt att åka in till Pajala för att gå på otta!).

Nu väntar nyårsfirande i Lilla byn (bun) vid gränsen. Mysigt värre!

Ska prova vår nya Quick Grill sen när Ida kommer, så kanske jag slipper ta med kartongen hem.

Snart kommer Bella på kaffe, så jag borde nog gå och plocka ur diskmaskinen. (Otroligt hur skönt att ha en sån, så man slipper att handdiska allt. Å andra sidan är det bara onödiga bekvämligheter.)



Gällivare

Nu har vi tagit oss från storstan till Gällivare. Äntligen! Flygresan till Kiruna var hemsk, jag som inte brukar vara flygrädd var det. Sen bilresan ner till Gällivare var ju inte heller så rolig i beckmöreker, blåis och storm. Men nu är vi framme! Men vid 16-tiden bär det av på en två timmars bussresa till Kieksiäisvaara. Sen åker vi till Jokkmokk för att fira jul där. Sen vette tusan vad som händer, men nyår ska vi fira i Kieksiäisvaara, det vet vi.
Det är då ett jääkla flängade! Hoppas det finns tid för lite vila, bara.

Vi har haft lite julafton igår här hos kära mor, och vi har fått finfina julklappar som både jag och anders är otroligt nöjda över! Undra just om jag kanske måste överge något av mina plagg hos pappa i Jokkmokk innan jag far hemåt igen. Risken är ju inte så liten att min resväska blir full under denna jul.

Nu ska vi packa våra resväskor och sedan fara upp till Malmberget och lämna en lite julklapp hos mormor. Sen ska vi göra stan.


God jul! Eller något åt det hållet!

vadå stress?

Jag är nog en av de personer som det tar väldigt länge för att bli stressad. Det kan nog bland annat min kära mamma vittna om.

Jag tycker inte om att behöva åka in till stan då det är rusningstid, inte för att jag själv blir stressad utan för att jag tycker att det är så jobbigt att se alla att alla andra är det.
Jag tycker inte om att göra allt i sista minuten, men på något konstigt vis lyckas det alltid hända för mig- att jag är i sista minuten. Det får ta den tid det tar. Som idag med andra ord...


Jaja, nu är klockan kvart över åtta och jag har ännu inte packat klart. Men jag har städat lägenheten och tvättat alla smutstvätt. Om nu någon skulle komma på besök ikväll så skulle den nog inte förstå att jag faktiskt har städat idag. Det ser nästan värre ut nu än tidigare. Men det är bara för att jag är i sista minuten och håller på att få de sista julklapparna att torka. Så när de är torra och inslagna kanske det ser bättre ut här. Nåja, bara det ser bra ut innan vi lämnar vår lya så är det väl lugnt!

Stressa mindre, för tusan!
Tjing!



Julestäd

Jajjomän, julestäd är det här i vår lilla lya idag. Fast jag hade ju kunnat kalla det för " Det sista städet för i år", vilket jag tycker låter väldigt mycket bättre än julstäd.
Tvätt i maskinen, dammsugaren ska åter användas och skurhinken står där och väntar på ett vattenbad.
Trevligt att veta? Jag tror faktiskt inte att det är så kul att veta om andras städ, men idag har jag faktiskt inte mycket annat att skriva om.
Eller jo, jag ska ju packa också. Och så har jag slagit in de flesta julklapparna (mina fina syskonbarns julklappar är de enda som är kvar att göra i ordning, 7 stycken) och placerat dem i olika påsar, så att jag får det lättare att lämna dem till de olika ställena. "Kiruna", "Kieksiäisvaara", "Gällivare" och "Jokkmokk" står det på dem. Det betyder också att vi har en hel del resande framför oss. Med tanke på avsånden så är jag inte allt för glad över att resa så mycket under mina skolfria veckor. Men samtidigt vill man ju träffa alla som står en nära, så det är väl smällar man får ta?



Nu ska jag ner till tvättstuganoch smälla i den sista tvätten.
Tjing!

Mycket, mycket!

Det var nog tur att jag började sent idag, så jag hann köpa springa och köpa massa förkylningsprodukter, för jag känner mig mycket bättre nu. det är endast mitt huvud som känns tungt. Ungefär som när man är lite trött och druckit alkoholhaltig dryck, vilket ju är lite jobbigt för att jag har allt för mycket saker att göra idag och i morgon. Jag vill ju vara "klar" i huvudet så jag vet vad jag packar ner i resväska och sånt!

Idag var sista dagen på VFU, för detta år. Jag har haft det så bra, att jag inte vill tillbaka till Lärarhögskolan som i Januari kommer att byta namn till Stockholms Universitet. Tur att jag får träffa alla på förskolan även nästa år. Nog för att det bara är tre-fyra dagar, men ändå bra!

Jaja, nu ska jag försöka ta itu med lägenheten och städa bort allt gorm! Jag börjar med vårt kök, eller vår köksdel, hade jag tänkt.

Hejs!


En dyr förkylning

Ja, jag må ju säga att det är dyrt att vara förkyld!
256 Kr!

Jaja, nu ska jag kurera mig med detta dyra inköp, äta lite, vila och sedan gå till skolan.

Tjing!

Måndag morgon

Inte nog med att det är måndag morgon- det är förkyldning på G också.
Jag har verkligen inte tid med det nu!  Jaja, det är väl bara bita i det sura äpplet. Jag ska i alla fall försöka få bort den med naturläkemedel och massor av thé!

Håll er friska, för tusan!

Tjing!

tredje advent

Ja, nu är den sista marknaden för detta år avklarad. Och på onsdag är det hemfärd som gäller.
I morgon är sista dagen för i år som jag har skola, vilket är skönt. Nu kan jag lägga skolbökcerna åt sidan i två-tre veckor och bara luta mig tillbaka(?). Återstår att se! Vad som än händer är jag faktiskt glad över att få komma hem ett tag.  

Här är en liten julhälsning till er, eftersom jag (ärligt talat) skitit i att skicka sånt tjafs. Kanske jag gör det nästa år, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! (Tänk på att jag är student, haha)
Klicka på länken!
http://www.youtube.com/watch?v=6XJRqbMMl_w

Ha en fortsatt trevlig tredje advent, det ska jag ha!

Tjing!

Helt slut.

Ja, jag måste motvilligt erkänna att jag är helt slut idag. Med andra ord blir det ingen "tanktömmning", men jag har allvarligt talat inte ork, tid eller lust. Jag kan komma på miljoner med ursäkter att inte gå ut ikväll.

Nu ska jag värma lite glögg, sen ska jag krypa ner i soffan och mysa framför vår bäste vän tvn, och inte flytta på mig förräns jag ska upp och lägga mig!


Idag

Jag har tänt två ljus idag.
Jag har sett Lucior, pepparkakor, tomtenissar och nissor idag.
Jag har målat kottar. Blå, röd, grön och en jäkla massa glitter.
Jag har fått spontana kramar. Flera som klättrat upp i knät bara för att sitta där.
Jag har lekt.
Jag har ritat.
Jag har stökat.
Jag har städat.
Jag har räknat.
Jag har vilat.
Jag har trivts.


Ibland måste jag, precis som alla andra, bara få känna. Jag tror det har att göra med att jag har så mycket konstigt omkring mig, fast som jag faktiskt inte längre tycker är konstigt. Kanske bara konst? Utan "bara"?

Jag trivs här. Jag har mitt eget hem, jag går min egen väg. Jag trivs.

Tidigare i veckan var jag på en föreläsning, som var mycket givande. En föreläsning som jag kommer att komma ihåg. Jag tror att det var den roligaste föreläsningen jag varit på, hittills. Alla som var på föreläsningen sjöng "En sockerbagare", och föreläsaren, han spelade piano. Han spelade på en sått sånt där litet barn piano, ni vet?
Visst låter det galet? Jag kan berätta för er att det var galet, men så otroligt kul! Jag tror alla som var där tänkte "jag vill vara som han, när jag blir lärare".

Igår var vi på vernissage och mingel på Konstfack. Anders och hans klasskamraters. Mycket bra, och mycket som var annorlunda. Har ni vägarna förbi telefonplan så rekommenderar jag varmt att ni springer in på KF och kikar!
När vi var där hann vi bli bjudna på massor av julfester, som vi tråkigt nog inte kkommer kunna gå på. Synd att man blir bjuden på allt kul då man är helt uppbokad. Det är ju faktiskt så att jag och Anders nästan inte ens hinner träffa varandra för att vi har så fullt upp med allt!
Tänk, att det alltd ska vara sådär först kommer inget och sen kommer allt! För det är väl så jag kan sammanfatta dessa fyra månader som jag bott här nere..

Nu är det mindre än en vecka kvar tills vi åker norröver, och jag tycker att det ska bli så skönt att slippa denna storstads-stress. (Även fast jag lyckats aklimatisera mig så bra att jag nääästan tycker om Stockholm.)

Vi ses väl på Södertäljes julmarknad på söndag?

Ahh, nu måste jag ta tag i att slå in de resterande julklapparna.... och kanske lite tv?

sant?

"Få ledare inser hur mycket lite betyder"

Jaha, nyklippt igen!

Så här kort hår är det nog 19 år sedan jag hade. Galet men snyggt. Framförallt riktigt oväntat!

Och så är jag snart klar med allt skolarbete jag haft på schemat idag! Men bara snart, så det är väl god tid att dyka ner i böckerna - igen!

Tjing!

Klippeliklipp

Helgen har varit supermysig, fredag blev lugn med mys i soffan, lördagen var lugn och sedan en spontanutgång. Vi lyckades även klämma in ca. 10 personer i vår lilla skolåda! Söndagen i ära tände vi andra ljuset i adventsljusstaken, sedan gick vi till Vinterviken på barnkalas och marknad!

Idag har jag egentligen studiedag. Och ja - jag ska studera idag.
Men det är någonting annat jag faktiskt ser fram emot, men med lite känsla av att allt kan ju faktiskt gå fel. Det kan bli superresultat och det kan bli botten napp! Jag ska till Klipp-Johan och klippa mig. Det låter som om det är värsta grejen att klippa sig där. Och visst, det är det nog.. Lite i alla fall! Jag lyckades få en tid idag, och jag hoppas att allt går vägen. 
Jag känner till honom från Jokkmokk, för han är därifrån ursprungligen. Han brukar vara där och klippa Jokkmokksborna då han har tid till det, ändå har jag inte hunnit besöka han och hans sax där. Det får bli i Stockholm istället! 

Idag har jag en del att göra. Jag ska läsa Lpo49 (läroplanen - 94), barnrättskonventionen och en del av en avhandling. Jag ska skriva en fråga till de två förstnämnda och ha med den till det seminarium jag ska på imorgon. Den sist nämnda ska jag skriva ett A4 om och även få ihop en liten fråga på den med. 
Utöver detta ska jag skriva in i min rapport vad jag gjort de senaste veckorna. Pust! Hoppas jag hinner innan jag ska sticka in till stan och get a haircut!

Väl i stan kanske jag hinner en sväng och inhandla de sista julklapparna.. Vi får se, kanske någon har något tips på det? Och så klart kanske man hinner se någon av de fancy deltagarna på Nobel middagen? Inte för att jag tror det, men man kan ju alltid hoppas!

Jaja, nu ska jag ta itu med studierna och plöja igenom allt så jag har det bortgjort! Jag känner mig faktiskt lite peppad att läsa nu, otroligt nog! Jag ska bara fixa lite kaffe så att jag inte somnar.. Man vet ju aldrig.. det är lika att få allt bortgjort nu på en gång, så slipper man tänka på det.

Idag är det bara 9 dagar kvar innan flyget lyfter. Åh, vad jag längtar upp. Jag har varit borta hemifrån allt för länge.

Hejs!

Snö!

image7


Jag vill ha snö, inte regn äckel väder. Men snart är jag hemma, och då råder det ju inte snöbrist precis!
Det här kortet är taget i Chamonix, dec-05. Älskar den jackan, jag har lyckats flirta ner den hit med! Haha

god morgon

Idag bär det av till Historiska museet, med klassen. Hoppas det blir lärorikt, eller i bästa fall roligt!

För någon månad sedan bestämde jag mig för att jag kanske valt fel inriktning på skolan, så jag försökte byta från Barn, teknik och skapande till Praktisk estetiska processer för barn i yngre åldrar. I veckan har jag fått svaret att jag kommit in på den sistnämnda inriktnigen, vilket är superbra! Jag tror inte jag hunnit smälta det än, men tids nog kommer det väl...

Tur att jag börjar kl 13.00 idag, jag behövde verkligen sova lite längre idag. Jag har knappt sovit på tre nätter på raken nu.. Hoppas det blir ändring på detta så fort som möjligt! För om jag ska vara ärlig så tycker jag att det är jobbigt att kliva upp så sent, man missar så mycket. Det känns som om dagen bara försvinner, och dessutom blir man lite seg hela dagen. Med andra ord, så måste jag verkligen ändra på mina sovrutiner nu. Kliva upp som jag brukar och lägga mig mycket tidigare!

Nu ska jag läsa igenom dokumentet om Historiska en sista gång!

Konsten att kunna kombinera

Jag tog bara en bensträckare, för det gjorde också dom på föreläsningen som jag ser på.

Detta är hittils den enda gången jag tycker om Moodle, vårt studentforum. Jag hittade nämligen en föreläsning som jag missat. Med andra ord kan jag ta igen detta genom att se på den nu, fast hemifrån, genom datorn. Bra, va?

Samtidigt som jag tog denna besträckare kom jag på att jag dricker kaffe (ovanligt när jag pluggar? Nej), lyssnar och ser på föreläsningen, antecknar OCH slöjdar. Det ni! Man måste klara av att kombinera när man studerar. Nytta med nöje, så att säga! (Vilken klyscha! "Nytta med nöje")
Med andra ord, så är jag snart klar med mina en och en halv sidor som ska handla om just detta som föreläsaren tar upp. Dessa papper jag ska lämna in till min handledare nästa vecka och så är jag snart klar med väskan som Ida W ska ha. Jag måste erkänna att jag överträffat mina förväntningar med denna väska, jag är riktigt nöjd faktiskt. Frågan är om jag inte kommer att få lite ångest när jag ska lämna ifrån mig den, för jag tycker ju om den så mycket att jag hade kunnat behälla den själv.

Nåja. Nytta med nöje var det ju, så jag får väl återgå till det jag höll på med!


Massor av saker.

Igår hann jag göra en hel del.
Jag hade ledigt från skolan, jag hade inte ens ställt väckarklockan. Detta resutlerade i att jag vid kl 13.00 var färdig äten, sminkad och påklädd. Då bar det av till Ikea med Karin.
Ikea är på tok för stort för att kunna plöja igenom på en enda dag, iallafall om man vill se vad som finns. För mig är det så att jag blir toktrött efter bara någon timma där, trots att jag försöker åka dit då jag vet att det inte är så mycket folk. Men det kanske är för att jag inte är van att allt är så stort?
Jag hittade lite smått och gott, en (några) presenter till ett födelsedagsbarn, och massor av bra-att-ha-grejor.

Väl hemma ringde Ida som senare kom förbi, alltid kul med besök! Vi käkade middag här och sen for hon hem.
Jag har haft tid att slöjda! Även fast jag förmodligen borde gjort något annat, läsa en bok kanske...
Där vid 22-tiden kom jag på att jag planerat in att gå på Nordiska denna eftermiddag för att lyssna på "att ställa ut err urfolk", vilket jag ju missat. Typiskt!

På kvällen/natten hade jag svårt att somna. Jag hade faktiskt längtat efter att få "slå av", och bara ligga ner och ta det lugnt. Men icke det! Det är som att hjärnan går på högvarv, allt kom som flygandes i i huvudet på vad jag borde göra. Massor av nya idéer och sånt, vilket ju är roligt och oftast välkommet, men inte nu! 

Detta virrvarr av alla dessa tankar resutlerade i att jag försov mig. Jag hade bara en halvtimma på mig att vakna och ta mig till tunnelbanan. Tur att det seminarium jag var på endast var i 3 timmar. 

Nu ska jag ta och försöka lösa vårat tv-problem, ringa tv-leverantören vill säga. Vi kan nämligen inte se på tv, eftersom det blivit något konstigt med vår tv-leverantör. Men jag är tyvärr inte på humör för att ringa till någon alls, speciellt inte när det måste handla om såna här saker.

Tjing!


Frisk!

Nu är jag frisk igen, fast kanske något kilo lättare. Och en tröja nyare. Ja, jag tyckte faktiskt att jag kunde unna mig själv en ny tröja idag. Fast den ska jag nog först ha till jul i Jokkmokk.

Idag kör jag stenhårt på städ, och även Anders. Dock lite "pådfriven" av mig. Han är faktiskt duktig och hjälper till att städa. Motvilligt är det nog, och hade han fått så hade han nog varit i sin aleljé och målat. Slippa städa.
Jag tror nämligen inte att jag är den roligaste att vara rumtomkring då jag ska städa.

Nåja, nog snackat om såna problem eller vad man nu vill kalla det. Han har i alla fall inte fått vinterkräksjukan, vilket är skönt både för han och mig.

Och vet ni? det tog endast en halvtimma att reda ut denna hemska kabelhärva, som vi har i vårt hörn, den här gången! Hur ska man lyckas att inte få en sådan? Den är både ful och jobbig. Inte bara för att man snubblar på den och får ångest då man ser den, utan för att det är samma sak varje gång- man måste reda ut den. Jag vill hemskt gärna slippa denna grej! Någon som har förslag på vad man ska göra åt detta problem?

Nästa vecka ska jag åka och träffa Ida, som är på snabbvisit i Stockholm, vilket kommer att bli skitkul. För jag har verkligen saknat henne! Efter det är det bara en vecka kvar tills vi åker hemåt igen.

Tänk! Jag har inte bott "hemma" på mer än ett halvår!!! Det går så fort!

marknad, första advent och vinterkräksjukan

Ja, då var marknaden avklarad. Jag kunde bara hjälpa till på lördagen eftersom jag lyckades bli sjuk natten till söndagen. Jag hade mycket hellre hjälpt till på markanden än att ligga hemma och spy som en högtryckstvätt. Det kan jag lova. Nåja, marknaden gick bra, och jag har börjat återhämta mig från denna hemska vinterkräksjuka som jag inte trodde att jag skulle få. Och inte trodde jag att den var så hemsk som den var.
Jaja, nu ska jag äta för första gången på ca. 36 timmar. Det får bli pasta. Och så ska jag tända första ljuset på adventsljusstaken. Bättre sent än aldrig?

Hoppas att bacilluskerna försvinner fort så att jag inte smittar någon!